Meta ve LG, Apple Vision Pro rakibi için birlikte çalışıyor

Meta ve LG, Quest Pro gözlüklerinin gelecekteki sürümlerini oluşturmak için bir araya geldi.
Meta ve LG, Apple Vision Pro rakibi için birlikte çalışıyor

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, ilk olarak haziran ayında tanıtılmış ve büyük bir ilgi toplamıştı. Bu ilgi, rakip şirketleri harekete geçirmeye başladı. Aslında Apple, Vision Pro'yu tanıtmadan önce bile Meta'nın Meta Quest adında sanal gerçeklik gözlükleri mevcuttu. Fakat bu gözlükler hiçbir zaman istenilen ilgiyi yakalayamadı. Bu nedenle Meta'nın, Apple ile rekabet edebilmek için bazı adımlar attığı ortaya çıktı.

UploadVR tarafından paylaşılan bir habere göre, Meta ve LG, Quest Pro gözlüklerinin gelecekteki sürümlerini oluşturmak için bir araya geldi. Meta'nın ilk başta yalnızca LG'nin yan ekran tedarikçisi LG Display ile görüştüğü düşünüyordu, ancak yeni bilgiler, ortaklığın diğer LG iştirakleriyle birlikte çok daha geniş bir ortaklık ile sonuçlandığını gösteriyor.

Bu kapsamda LG Electronics yeni gözlüğün montajından sorumlu olurken, LG Energy ve LG Innotek'in pil ve diğer bileşenleri tedarik edeceği belirtiliyor. Micro OLED ekranlar ise LG Display tarafından tedarik edilecek. Bu hamle ile Meta'nın sadece Apple gibi premium değil, hem giriş seviyesi hem de premium gözlüklere odaklanacağı tahmin ediliyor. 

Kaynaklara göre, Meta ve LG'nin yeni gözlüğünün 2025 yılında yaklaşık 2 bin dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Mevcut Meta Quest Pro 999 dolar fiyat etiketine sahip. Ancak her iki şirketin de Apple Vision Pro ile rekabet edebilmek için daha güçlü donanıma yatırım yapması bekleniyor, bu nedenle yeni gözlüğün daha pahalı olması da şaşırtmıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.