Araç içi hologram teknolojisi geliştiren Envisics, 100 milyon dolar yatırım aldı

Araç içi hologram teknolojisi geliştiren İngiltere merkezli girişim Envisics, Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Araç içi hologram teknolojisi geliştiren Envisics, 100 milyon dolar yatırım aldı

Güvenlik uyarıları, navigasyon bilgisi gibi verileri aracın ön camına yansıtan araç içi hologram teknolojisi geliştiren İngiltere merkezli girişim Envisics, Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, turun ilk 50 milyon dolarlık dilimini mart ayında açıklamıştı ve bu dönemde Envisics'in değerlemesi 500 milyon dolardı. Envisics, Seri C'nin kapanışıyla M&G Investments gibi yeni yatırımcıları bünyesine kattı, ancak şirketin son değerlemesi açıklanmadı.

Bir önceki 50 milyon dolarlık tur, Jaguar Land Rover'ın yatırım kolu InMotion Ventures ve Stellantis'in katılımıyla Hyundai Mobis tarafından yönetilmişti.

Envisics, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranları (AR-HUD'lar) ve otomotiv sensör sistemleri için holografik teknolojiler geliştirmeye odaklanmış bir şirket. Envisics'in teknolojisi, mümkün olan en yüksek görüntü kalitesini sağlamak için holografi ve lazer tabanlı ışık kaynaklarının gücünü kullanıyor. 

Envisics'in artırılmış gerçeklik baş üstü ekranları (AR HUD) yavaş yavaş ticarileştirmeye başlıyor. Bu kapsamda General Motors, Envisics'in ikinci nesil ekranlarının elektrikli Cadillac Lyriq'te kullanılabileceğini doğruladı, ancak buna dair bir zaman çizelgesi paylaşılmadı.

Envisics'in kurucusu ve CEO'su Dr. Jamieson Christmas, Envisics'in şu anda hemen hemen herkesle çalıştığını söyledi, ancak JLR (Jaguar Land Rover) ve GM dışında isim vermedi. Yine de girişimin destekçileri göz önüne alındığında, Stellantis, Hyundai ve SAIC Motor gibi otomobil üreticileri ile çalışıyor olmasının da muhtemel olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.