Araç içi monitörler için hologram teknolojisi geliştiren Envisics, 50 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Envisics, Seri C turda 500 milyon dolar değerleme üzerinden 50 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Turu, Hyundai Mobis yönetti.
Araç içi monitörler için hologram teknolojisi geliştiren Envisics, 50 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Araç içi monitörler için hologram teknolojisi geliştirmeye odaklanan Envisics, 500 milyon dolar değerleme üzerinden 50 milyon dolardan fazla yatırım aldı. Seri C yatırım turu, Hyundai Mobis tarafından yönetildi. İngiltere merkezli şirketin yatırım turunun diğer katılımcıları arasında General Motors Ventures, Tarsadia Investments, InMotion Ventures ve Stellantis Ventures yer aldı.

General Motors Ventures ve Tarsadia Investments uzun vadeli yatırımcılar olurken, InMotion Ventures ve Stellantis Ventures'in stratejik yatırımcılar olduğu bilgisi paylaşıldı. Alınan yeni yatırımın, ürün geliştirme için kullanılacağı belirtildi.

Hyundai Mobis, şirkete 2020 yılının temmuz ayında 25 milyon dolar yatırım yapmıştı. Şirketin amacı, otonom sürüş teknolojisi ile birlikte AR HUD (Augmented Reality Head-Up Displays) teknolojisini de ortaklaşa geliştirmek idi. O dönem Hyundai Mobis'in 2025’te seri üretime başlamak için Envisics’e yatırım yapmaya karar verdikleri açıklanmıştı. Bu yatırım da Hyundai Mobis'in hedeflerinden şaşmadığını ortaya koyuyor.

Bir taraftan şirket, otonom sürüş ve AR HUD alanına yatırım yapmaya dört sene önce başladı. Kasım 2019'da sürücüsüz otomobiller için özel sensorlar geliştiren Velodyne’ye yatırım yaptı. Ayrıca  aynı yılın ekim ayında İrlanda merkezli sürücüsüz teknoloji firması Aptiv ile Motional adlı bir ortak girişim kurdu. 

2010 yılında kurulan Envisics, AR HUD teknolojisi konusundan lider bir holografik teknoloji şirketlerden biri olarak konumlanıyor. Jamieson Christmas tarafından faaliyete geçen şirket, temel olarak AR destekli sürücüye yardımcı olan bir asistan hizmeti veriyor. Hız, devir, vites, etraftaki araçların konum ve hızları gibi tüm bilgiler bu teknoloji ile aracın ön camına yansıtılabilen ürün geliştiriyor. 

Hyundai Mobis otonom sürüş ve AR HUD teknolojisi gibi alanlar dışında başka alanlarda yaptığı işlerle de dikkat çekiyor. Şirket, 2021'in temmuz ayında Hyundai Mobis, sürücüler için geliştirdiği sağlık izleme kulaklığı M. Brain'i tanıttı.1967 yılında Güney Kore’de kurulan otomotiv tedarikçisi kulak çevresindeki beyin dalgalarını algılayan cihaz, sürücünün sağlık durumunu gerçek zamanlı olarak ölçüyor. Bunu sahip olduğu sensörlerle yapıyor. Üç yıllık bir çalışma sonucu üretilen cihaz, beyin dalgası sinyallerini yorumlayarak önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.