Google Chrome'un iPhone uygulamasında adres çubuğu altta yer alabilir

Google Chrome, iOS'te kullanıcıların adres çubuğunu ekranın alt kısmına taşımasına olanak tanıyan bir seçeneği test ediyor.
Google Chrome'un iPhone uygulamasında adres çubuğu altta yer alabilir

Google, Chrome tarayıcısının iOS sürümünde adres çubuğunun yerini değiştirme özelliğini test etmeye başladı. Böylece kullanıcıların, tıpkı Safari'de olduğu gibi adres çubuğunu ekranın alt kısmına taşımaları mümkün olabilecek.

Bu özellik, MacRumors yazarlarından Steve Moser tarafından fark edildi. Moser, haberi kendi X.com hesabından duyurdu. Google'ın özelliği tüm Chrome kullanıcılarına getirip getirmeyeceği ya da söz konusu özelliğin Android’e gelip gelmeyeceği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Şu anda TestFlight üzerinden kullanılabilen bu özellik, tarayıcıda adres çubuğunun yerini değiştirmek isteyenler için tasarlandı. Özelliği kullanmak için iki farklı yöntemi bulunuyor; adres çubuğuna basılı tutmak veya Chrome'un ayarlar bölümünden de adres çubuğunun konumunu değiştirmek.

Chrome'un, Safari'nin alışılagelmiş tasarımını benimsemesi, kullanıcı deneyimini geliştirme, alışkanlıkları koruma, rekabeti artırma ve kullanıcıların tarayıcı değişikliği yaparken daha rahat hissetmelerini sağlama gibi faydalarla açıklanıyor. İnsanlar genellikle belirli bir kullanıcı arayüzüne alıştıklarında, bu alışkanlıkları değiştirmek zor oluyor. Safari'de alt gezinim çubuğunun kullanılması, bu çubuğa alışmış olan kullanıcıların Chrome'da da aynı deneyimi yaşamasını sağlıyor. Kullanıcılar arasında tutarlı bir deneyim sunmak da kullanıcı memnuniyetini artırıyor.

Statcounter'ın 2022 Ocak ve 2023 Mart tarihleri arasını kapsayan verilerine göre dünyanın en popüler internet tarayıcısı yüzde 66,13'lük pazar payı ile birlikte Google Chrome oldu. Chrome'u yüzde 11,87'lik pazar payı ile birlikte Apple'ın Safari internet tarayıcısı takip ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.