Handler, Alesta Yatırım'dan 13,5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Gerçekleşen yatırım ile birlikte Handler'ın yüzde 7 hissesi Alesta Yatırım'a geçti.
Handler, Alesta Yatırım'dan 13,5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

CODE360'ın Alesta Yatırım'dan 23,7 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Yatırım ekosistemimizin en aktif oyuncuları arasında yer alan Alesta, yeni bir yatırım gerçekleştirdiğini duyurdu.

Alesta Yatırım, tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka teknolojilerine odaklanan Handler girişimine yatırım yaptı. Söz konusu yatırım 13,5 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşti. Gerçekleşen yatırım ile birlikte Handler'ın yüzde 7 hissesi de Alesta Yatırım'a geçti.

Handler, aldığı yatırımla birlikte Hybrid-Casual ve Casual oyun geliştirme süreçlerini otomatize edecek sistemler geliştirip, bu teknolojilerle hem oyun geliştirip hem de yapay zeka teknolojisini bir hizmet olarak sunmayı planlıyor.

Yapay zeka teknolojisini oyun endüstrisinin her alanına entegre ederek, oyun geliştirme süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmeyi hedefleyen Handler, fikir, kod, pazarlama dahil olmak üzere oyun geliştirme süreçlerinin tamamını yapay zeka ile optimize ediyor.

Handler'ın oyun geliştirme süreçleri için geliştirdiği teknolojiler arasında kod üretimi, oyun dizaynı, oyun zorluğu dengesi ayarlama gibi pek çok alan yer alıyor. Handler'ın temel amacı ise oyun üretim süreçlerini yapay zeka ile birlikte hızlandırmak.

Birçok endüstrinin üretim ve data analiz gibi karmaşık sistemlerine yaratıcı yapay zekayı dahil etmeye başladığını belirten Handler kurucusu ve CEO'su Toyanç Şayan, oyun endüstrisinin de bu teknolojiye adapte olmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Yapay zeka teknolojisinin oyun sektöründe beklenenden daha fazla etkisi olacağını hep beraber göreceğimizi de belirten Şayan, Handler olarak bu sürecin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.