Microsoft, Python programlama dilini Excel'e entegre ediyor

Microsoft, kullanıcıların Python kodlarını doğrudan Excel'in arayüzünde yazıp çalıştırabilmelerini sağlayacak yeni bir sürüm yayınlıyor.
Microsoft, Python programlama dilini Excel'e entegre ediyor

Microsoft, kullanıcıların Python kodlarını doğrudan elektronik tablo düzenleyicisinin arayüzünde yazıp çalıştırabilmelerini sağlayacak yeni bir Excel sürümü yayınlıyor. Microsoft'ta ürün pazarlama genel müdürü olan Stefan Kinnestrand, bir blog yazısında bu güncellemeyi detaylandırdı. 

Excel, iş bilgilerini görselleştirme ve müşteri satın alımlarının ortalama değerini bulma gibi görevler için kullanılabilecek veri bilimi özellikleri içeriyor. Microsoft'a göre, yeni eklenen Python desteği bu özellikleri genişletecek. Programlama dili, daha gelişmiş veri bilimi iş akışları oluşturmak için kullanılabilecek.

Örneğin; bir çalışan, bir Excel tablosundaki verileri tarayan ve yinelenen alanları bulan bir Python komut dosyası yazabilecek. Bu alanlar daha sonra analizlerin doğruluğunu düşürmelerini önlemek için silinebilecek. Ayrıca Python'ın veri görselleştirmeleri oluşturmak ve makine öğrenimi modellerini eğitmek için de kullanılabileceği belirtiliyor. 

Python'un veri bilimi özelliklerinin çoğu, Python modülleri tarafından destekleniyor. Bunlar açık kaynak topluluğu tarafından geliştirilen önceden paketlenmiş kod bileşenleri olarak karşımıza çıkıyor. Python modüllerinin genellikle kullanıcılar tarafından manuel olarak yüklenmesi ve yapılandırılması gerekiyor ve bu da zamandan kaybedilmesine neden oluyor. Excel'in yeni sürümü bu adımı atlıyor ve kullanıcıların Excel'in Python özelliklerini kullanmak için herhangi bir ek bileşen indirmeleri veya ayarları değiştirmeleri gerekmiyor.

Bu özelliğin öncelikle Microsoft 365 Insider'lara sunulacağı; ilk etapta yalnızca Excel'in masaüstü sürümünde kullanılabilecek olsa da Python hesaplamalarının Microsoft Cloud'da çalışacağı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.