Snapchat, Dreams özelliği ile yapay zeka destekli görsel üretimine odaklanıyor

Dreams, kullanıcılarına avatar ya da profil resmi sunmaktan ziyade kullanıcıların hayallerini fotoğraflara taşımayı hedefliyor.
Snapchat, Dreams özelliği ile yapay zeka destekli görsel üretimine odaklanıyor

Snapchat'in yapay zeka destekli chatbot'u My AI'ın nisan ayında tüm kullanıcılara açıldığını sizlere aktarmıştık. Mayıs ayında ücretli abonelere My AI Snaps özelliğini açan şirket, My AI'ın kullanıcılara metin tabanlı mesajların ötesinde görsel Snap'ler de gönderebilmesinin yolunu açmıştı. Snap, şimdi de Dreams isimli yeni yapay zeka özelliği ile yeniden gündemde. 

Şirket, geçtiğimiz aylarda Alessandro Paluzzi tarafından keşfedilen Dreams özelliğinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Bir süredir yapay zeka destekli görsel üretimine odaklanan şirket, test sürümünde olan özellikler ile kullanıcıların kendileri ve arkadaşlarını içeren görseller üretmesini sağlıyor. Söz konusu görsellerin aynı zamanda yaratıcı arka planlara sahip olacağı belirtiliyor. 

Geliştirici Steve Moser'in aktardıklarına göre, Snap, kullanıcıların fotoğraflarını yükleyerek komutlar eşliğinde yeni fotoğraflar elde etmesini amaçlayan özellikler üzerinde çalışmasını sürdürüyor.  Snap'in bu yaklaşımı, son dönemde uygulama mağazalarını etkisi altına alan yapay zeka avatar uygulamalarını akla getiriyor. 

2022 yılının Kasım ayında, Magic Avatars özelliğini yayına alan Lensa AI, kullanıcılar tarafından devasa bir ilgi görmüştü. Ekim ayında 219 bin indirme alan uygulama, kasım ayında yüzde 631 büyüme ile 1.6 milyon kez indirildi. Aynı şekilde Remini isimli avatar uygulaması da TikTok'ta viral oldu. Kullanıcılar Remini'ye fotoğraflarını yükleyerek, profesyonel bir LinkedIn profil resmine ya da yaratıcı bir avatara kavuşuyor. Remini, geçtiğimiz ay, 30 gün içinde dünya çapında 22 milyondan fazla indirme aldı.  

Dreams ise kullanıcılarına avatar ya da profil resmi sunmaktan ziyade kullanıcıların hayallerini fotoğraflara taşımayı hedefliyor. Böylece fotoğraflar aracılığıyla kullanıcılar, fantastik yerlerde bulunabiliyor. Dreams özelliğinin kusursuz çalışabilmesi için net fotoğrafların kullanılması gerekiyor. Farklı ışık ve açılara sahip fotoğraflar yüklediğinizde daha iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz. 

Bu özelliğin yanı sıra Dreams with Friends özelliği de kullanıcıların iki arkadaşını da dahil ederek yapay zeka destekli hayali görseller yaratmasına imkan tanıyor. 

Snapchat'in uygulamasında yer alan Dream Packs isimli satın almaya yönelik ifadeler de, şirketin bir süre sonra bu özelliği bir gelir kapısı olarak konumlandırabileceğini göstermekte. Snap, şu an için bu yeni özellikler hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmaktan kaçınıyor.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.