Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası'na uyum süreci: Reels ve Hikayeler, kronolojik olarak gösterilecek

Facebook ve Instagram kullanıcıları, Meta'nın öneri algoritmaları tarafından sıralanan içerikleri görmeden Reels, Hikayeler ve Arama gibi özelliklere erişecek.
Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası'na uyum süreci: Reels ve Hikayeler, kronolojik olarak gösterilecek

Meta, Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) uyum sağlamak üzere bazı adımlar atmaya başladı. Zira DSA, teknoloji şirketlerinin platformlarında içeriği nasıl gösterdiğini etkileyecek yeni bir düzenlemeyi gerektiriyor. Bu kapsamda şirket tarafından atılan adıma göre Instagram ve Facebook kullanıcıları Avrupa'da Meta'nın öneri algoritmaları tarafından sıralanan içerikleri görmeden Reels, Hikayeler ve Arama gibi özelliklere erişmek için daha fazla seçeneğe sahip olacaklar.

Kullanıcılar, Facebook ve Instagram'da, takip ettikleri kişilerin hikayelerini ve Reels'lerini sadece kronolojik sıraya göre, en yeni olandan en eskiye doğru sıralanmış şekilde görme seçeneğine sahip olacaklar. Ayrıca, arama sonuçlarını da önceki etkinlikleri ve kişisel ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş olarak değil, sadece girdikleri kelimelere dayalı olarak görüntüleyebilecekler.

Aslında Instagram ve Facebook, algoritma tarafından önerilen içeriğin yanı sıra, kronolojik olarak görüntülemeye belirli bir oranda imkan veriyor. Instagram, Mart 2022'de tamamen kronolojik bir akış sayfası tanıttı, Facebook ise birkaç ay sonra temmuz ayında benzer bir akış sekmesini yayına aldı. Her iki durumda da duyurular, her iki hizmet tarafından sunulan ana yayınlarla ilgiliydi, Reels veya Hikayeler içeriğine kronolojik olarak erişebilmekten bahsedilmiyordu.

Meta'nın Hikayeler, Reels ve Arama üzerinde yaptığı değişiklikler, bu ay DSA'ya uyum sağlamak için yaptığı çalışmaların sadece bir parçası. Meta'nın bu yeni kurallara uyum sağlamak için şu anda 1000'den fazla çalışanı bulunuyor.

Meta ayrıca, yayınlanma tarihi, hedefleme için kullanılan parametreler, reklamı kimin aldığı ve daha fazlası dahil olmak üzere AB kullanıcılarını hedefleyen tüm reklamları, bir yıl boyunca görüntülemek ve arşivlemek için reklam kitaplığını da genişletiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.