Apple Podcasts, abonelik odaklı yeni analiz panelini yayına aldı

Apple Podcasts içerik üreticileri, bundan sonra abonelik analizlerinden ve Linkfire tarafından sunulan entegrasyondan faydalanabilecek.
Apple Podcasts, abonelik odaklı yeni analiz panelini yayına aldı

Apple paylaştığı bir gönderi ile Apple Podcasts içerik üreticilerinin bundan sonra abonelik analizlerinden ve Linkfire tarafından sunulan entegrasyondan faydalanabileceğini açıkladı. İçerik üreticileri bugünden itibaren Apple Podcasts Connect üzerinden abonelik analizleri paneline erişebilecek. Üreticiler, ücretsiz olarak sunulan bu panel ile abonelik performanslarını ölçümleyebilecek. 

Genel Bakış sekmesinde içerik üreticiler, dinleyicilerinin kaçının ücretsiz deneme sürümünde kaçının ücretli abonelikte yer aldığını görebilecek. Aynı şekilde ücretsiz deneme sürümünden ücretli aboneliğe geçiş yapan kullanıcıların oranı da bu alanda görüntülenebilecek. Öngörülen kazançlar ve abonelerin yer aldığı bölgeler de Genel Bakış sekmesi altında sunuluyor. 

Trends sekmesinde ise buna ek olarak veriler ve filtreler yer alıyor. Böylece içerik üreticileri, aktivasyonların, iptallerin ve yenilemelerin takibini kolayca yapabilecekler. Apple Podcasts'in 2021'in Haziran ayında bu yana podcastler için abonelik seçeneği sunduğunu hatırlatalım. Podcast'e bağlı olarak aboneler, reklamsız dinleme, bölümlere erken erişim ve özel bölümler gibi çeşitli ek faydalardan yararlanabiliyor. İçerik üreticileri, podcastleri için aylık ya da yıllık abonelik seçenekleri sunabiliyor. 

Apple Podcasts'in Delegated Delivery özelliğinden de bahsetmekte fayda var. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, 3. taraf hosting sağlayıcıları üzerinden podcastlerini platforma yüklüyor, onları yönetiyor ve dağıtabiliyor. Bu sağlayıcılar arasına Podbean de katıldı. Yıl sonuna kadar Audiomeans, Captivate, Podspace ve Transistor gibi sağlayıcılar da Delegated Delivery özelliğini destekleyecek. 

Son olarak akıllı bağlantı üreticisi Linkfire, podcast yayıncılarına özel olarak geliştirilen Linkfire for Podcasts isimli yeni bir pazarlama ve analiz araç seti yayınladı. Şirketi Apple Podcasts işe özel entegrasyon kuruyor. Dün Beta sürümünü başlatan Linkfire for Podcasts, bu yılın sonunda tüm içerik üreticilerine açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.