Hatırlarsanız, Twitter, yeni adıyla X, yeniden markalama yolculuğuna çıkmadan önce, haziran ve temmuz aylarında kısa bir süre için hesabı olmayan kullanıcıların siteye erişimini engellemişti. Bu durum kısa süre içinde sona ermiş olsa da, o zamandan beri oturumunu kapatıp platforma yeniden giriş yapan kullanıcıların profillerinde bir değişiklik gerçekleşti. X, profildeki gönderileri beğeni sayısına göre sıralamaya başladı.
Bu değişiklik, temmuz ayının son haftasına doğru yürürlüğe girmiş gibi görünüyor. Platformda kullanıcıların geçmişindeki tüm tweetlerin beğeni sayısına göre sıralandığı görülmekte. Bu arada değişikliğin görüntüleme sayılarını kıstas olarak almadığını belirtmekte fayda var. Daha fazla görüntülenen ancak daha düşük beğeni sayısına sahip olan gönderilen profil akışlarında daha aşağıda gösteriliyor.
Değişiklik kapsamında platforma yeniden giriş yapan kullanıcıların, tweetlerini kronolojik sıralama ile görmesi pek de mümkün değil. Bu yeni düzende güncel gönderiler, aşağıda kalırken, geçtiğimiz yıllarda paylaştığınız bir gönderi en başa taşınabiliyor. Bu da gündeme dair içerik paylaşımı yapan bağımsız haberciler ve yayın kuruluşları için elverişsiz bir profil yaratıyor.
Bir gönderiyi profile tutturduğunuzda dahi, hesaba yeniden giriş yaptığınızda gönderi en başta görünmüyor. Bu noktada başa tutturma özelliğinin devre dışı kaldığını söylemek mümkün.
Bununla birlikte gönderilere verilen yanıtları görebilmeniz için giriş yapmanız gerekiyor. Zira oturumunuz kapalıyken, yanıtlara erişemiyorsunuz. Aynı şekilde "Medya" ve "Beğeni" sekmelerini görebilmek için de giriş yapmanız şart.
Bunun yanı sıra X'in platformunda sessiz sedasız birbirinden farklı değişiklikler yaptığını söylemekte fayda var. Örneğin, X, Blue aboneleri dışındaki hesapların, geçmişte TweetDeck olarak bilinen "X Pro "ya erişimesini engelledi. Aslında X, bu adımı atacağını haziran ayında kullanıcılara duyurmuştu.
Şirket en son rakiplerine yönlendirilen trafiği yavaşlatmasıyla gündeme geldi. X, platformunda kullanılan t.co bağlantı kısaltıcısını Instagram, Facebook, Threads, Substack ve New York Times gibi kurumlara yönlendirilen trafiği yavaşlatmak için kullanıyor.
Bir süredir gelir paylaşım programı ile gündeme gelen şirketin, platformunda beğenileri önceliklendirmesi dikkat çekici. Bu yeni değişikliğin Twitter'daki geniş kitleler ile buluşmasıyla, platformdaki paylaşım ve etkileşimlerin nasıl etkileneceği ise merak konusu.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap