YouTube, kanser tedavileriyle ilgili yanlış iddiaları platformdan kaldırıyor

Hastaların "radyasyon tedavisi yerine C vitamini almaları" gibi yanıltıcı içerikler platformdan kaldırılıyor.
YouTube, kanser tedavileriyle ilgili yanlış iddiaları platformdan kaldırıyor

Herhangi bir yerimiz ağrıdığında, vücudumuzda olağan dışı bir durumla karşılaştığımızda ilk yaptığımız şeylerden biri, hiç doğru olmasa da Google'a bakmak oluyor. Karşımıza bazen öyle sayfalar çıkıyor ki basit bir soğuk algınlığı bile çok ciddi bir hastalıkmış gibi anlatılabiliyor. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı bu çağda, ne yazık ki yanlış bilgiye daha fazla ulaşıyoruz. Ancak söz konusu sağlık olunca bu yanlış bilgiler beraberinde daha büyük sıkıntıları getiriyor ve bu konuda önlem alınması elzem hale geliyor. 

YouTube da bu mantıkla yol çıkarak yeni sağlık politikasını açıkladı. "YouTube'un tıbbi yanlış bilgilendirme politikaları için uzun vadeli bir vizyonu" olarak paylaşılan içerikte, şirketin kanser tedavileriyle ilgili yanlış iddiaları kaldırmaya başlayacağı duyuruldu. 

YouTube Sağlık Başkanı Dr. Garth Graham, yayınlanan bir blog yazısında, güncellenen politika kapsamında YouTube'un "zararlı veya etkisiz olduğu kanıtlanmış kanser tedavilerini teşvik eden veya izleyicileri profesyonel tıbbi tedavi aramaktan caydıran içerikleri" yasaklayacağını söyledi. Hastaların "radyasyon tedavisi yerine C vitamini almaları" gerektiği yönündeki yanıltıcı iddia gibi içeriklerin platformdan kaldırılacağını belirtti. 

Güncelleme, YouTube'un son yıllarda tıbbi yanlış bilgilendirme politikasını geliştirmek için attığı birkaç adımdan sadece biri. Bu politika aynı zamanda aşılar ve kürtajla ilgili yanlış iddiaların yanı sıra yeme bozukluklarını teşvik eden içerikleri de yasaklıyor.

YouTube, kanser tedavisiyle ilgili yanlış bilgilere ilişkin politikalarının bugün yürürlüğe gireceğini ve uygulamanın önümüzdeki haftalarda artacağını söylüyor. Şirket, Mayo Clinic ve diğer yetkili kaynaklardan kanserle ilgili içeriği teşvik etmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.