Zynga'nın yeni Web3 oyunu: Sugartown

Zynga, Sugartown isimli yeni Web3 oyunu ile oyunculara ulaşmayı hedefliyor. Sugartown, Zynga bünyesinde faaliyet gösteren ve Web3 oyunları geliştirmeye odaklanan oyun stüdyosu Zynga Web3 (ZW3) tarafından geliştirildi.
Zynga'nın yeni Web3 oyunu: Sugartown

Mobil ve online oyun devi Zynga'nın geçen yıl efsanevi oyun Grand Theft Auto'nun yayıncısı Take-Two Interactive tarafından satın alındığını sizlere aktarmıştık. Zynga, şimdi de Sugartown isimli yeni Web3 oyunu ile oyunculara ulaşmayı hedefliyor.

Sugartown, Zynga bünyesinde faaliyet gösteren ve Web3 oyunları geliştirmeye odaklanan oyun stüdyosu Zynga Web3 (ZW3) tarafından geliştirildi. Şirket, dijital koleksiyon ürünleri ve oyun içi öğelerin zincirüstü (on-chain) sahipliğinin oyuncularda olduğu bir geleceğe inanıyor. Ethereum ağı üzerine inşa edilen Sugartown, oyunculara ödüller kazanabilecekleri gerçeğe yakın sürükleyici bir ortam sunuyor. 

Oyun, hikayesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Hikaye, 3 çiftlik hayvanının, farklı bir boyuttan Sugartown'a bir solucan deliği açmasını ve böylece şehre Ora isimli sıra dışı varlıkların gelmesini konu alıyor. Ora'lar yaratıcılarını kullanarak Sugartown'ı eğlence ve oyun dolu capcanlı bir mekana çeviriyor. 

Ora'lar, oyuncular için ise bambaşka bir anlama sahip. Oyuncular, ERC-721 tabanlı Ora token'ları ile Sugartown'a erişim sağlayabiliyor. Ora'ları stake ederek, enerji kazanan kullanıcılar, sonrasında bu enerjiyi kullanarak oyunlar oynuyor ve oyun içi para birimi olan Sugar kazanıyor. Bir kripto para olarak konumlanmayan Sugar, oyun içi ödüllerin kazanılmasında da kullanılabiliyor. 

Zynga'nın Web3'den sorumlu Başkan Yardımcısı Matt Wolf yaptığı açıklamada, Sugartown ile amaçlarının, eğlenceli ve kalıcı oyunlarla dolu sürdürülebilir bir Web3 platformu aracılığıyla oyuncuları güçlendirmek olduğunu söyledi. Sugartown'ı native Web3 pazarına hitap edecek şekilde yarattıklarını vurgulayan Wolf, "Zaman içinde çok daha geniş bir alana yayılmayı hedefliyoruz." dedi. 

Bu yılın sonlarına doğru Sugartown oyuncuları kendi Ora'larını mint edebilecek yani basabilecek. Ora sahibi olmak, Sugartown'da yer alan ücretsiz (free-to-play) oyunlara erişmek için gerekli. Şirketin belirttiğine göre Sugartown, bir Web3 oyunu olarak zaman içinde sürekli gelişecek. 

Bu arada Sugartown'ın Zynga ve blockchain oyunları için altyapı geliştiren Forte ortaklığında geliştirildiğini de belirtelim. Forte'nin büyüme sorumlusu Catherine Mylinh yaptığı açıklamada, Zynga ve Forte'nin ekosistemde yer alan tüm tarafları korumak için sağlam yasal uyumluluk ve uygun lisanslama taahhüdünde bulunduğunu dile getirdi. Açıklamaya göre, ikili ayrıca oyuncu topluluğu için kalıcı, sürdürülebilir ve ekonomik fırsatlar yaratmak istiyor. 

Zynga ile kurduğu anlaşma Forte için önemli ve büyük bir anlaşma olarak öne çıkmakta. 2019 yılında kurulan Forte, 2021 yılında toplamda 930 milyon dolar yatırım aldı. Ancak son zamanlarda sessiz bir tutum sergilemesi, sektörde merak konusu olmuştu. 

Şimdilik oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği, Ora'nın ne zaman mint edilmeye açılacağı ve kamuya açık satışların ne zaman gerçekleşeceği tam olarak netleşmiş değil. Yine de ilerleyen dönemde Zynga'nın 10 bin Ora NFT'si yayınlayacağı ve oyunun yalnızca tarayıcı üzerinden oynanabilir nitelikte olacağı bilinenler arasında. Zynga'nın Web oyunlarına adım atması, oyun sektörü için dikkate değer bir hamle. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.