Google Fotoğraflar'da yenilik: Koleksiyonlara yapay zeka ile isim verme

Google Fotoğraflar'da bir anı koleksiyonunu izlerken, "başlık koymama yardımcı ol" seçeneği ile yapay zeka destekli başlıklar üretilebilecek.
Google Fotoğraflar'da yenilik: Koleksiyonlara yapay zeka ile isim verme

Google, Fotoğraflar uygulamasına yeni Anılar (Memories) sekmesi ekleyerek kullanıcıların yeniden üretilen fotoğraf koleksiyonlarına yeni bir yer açmış oldu. Bununla birlikte şirket, ürüne, fotoğraf koleksiyonlarına isim vermenizi kolaylaştıran yeni bir üretimsel yapay zeka özelliği de ekledi

Aslına bakarsanız, Google tarafından üretilen koleksiyonlar yıllardır Fotoğraflar uygulamasının üst kısmında belirmekteydi. Ancak bundan sonra kullanıcılar, uygulamanın alt kısmında yer alan ve yalnızca koleksiyonlara özel bir düğme ile özelliğe erişebilecek. Bunun yanı sıra kullanıcılar, yeni tasarımıyla adeta bir fotoğraf albümünü andıran Anılar içeriklerine diledikleri görselleri ekleyip çıkarabilecek. 

Şimdiye kadar Anılar'a atanan başlıklar, görsellerin GPS metadatasına dayanmaktaydı. Yeni yapay zeka destekli başlıklar ise hem eğlenceli hem de detaylı anlatımlara sahip. 

Bir Anı Koleksiyonunu izlerken, "Başlık koymama yardımcı ol." seçeneğine basarak içeriklere dayanan yapay zeka destekli başlıklar üretebilirsiniz. Bununla birlikte eğer üretilen başlıklardan istediğiniz sonucu elde edemezseniz, "ipucu" (hint) ekleyerek yani komut (prompt) yazarak sonuçları istediğiniz yöne çekebilirsiniz. 

Anılar'ın yeni görünümü, şu an için ilk etapta ABD'li kullanıcıların ilgisine sunuldu. Önümüzdeki aylarda ise dünyanın her yerindeki kullanıcılara açılması planlanıyor. Bu arada ilerleyen dönemde Google'ın Anılar için videoları dışarı aktarma seçeneği sunacağını belirtelim. Böylece kullanıcılar, Anılar kısmında yer alan içerikleri sosyal ağlarda ya da mesajlaşma platformlarında paylaşabilecek. Aslında videoları dışarı aktarma seçeneği bir süredir Apple'ın fotoğraflar uygulamasında mevcut. Google'ın bu konuda Apple'ın ayak izlerini takip ettiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.