Dijital dönüşüm odaklı yerli bulut platformu: DT Cloud

Temelinde bulut platformu sağlayıcısı olan DT Cloud, yüksek ölçüde ölçeklenebilir bulut teknolojileri ve dijital dönüşümü ekonomik, hızlı ve güvenli hale getiren inovasyon çözümleri geliştiriyor.
Dijital dönüşüm odaklı yerli bulut platformu: DT Cloud

Dijital dönüşüm süreçlerinde yönetim ve işletim maliyetlerini düşürmek için geliştirilen bir platform olarak karşımıza çıkan DT Cloud'ın temelleri 2006 yılında Tolga Dinçer tarafından DT şirketinin kurulması ile atıldı.

10 yıl içinde bir yazılım ve Ar-Ge şirketinden, merkezine bulut servislerini alan bir şirkete dönüşen DT, 2018 yılında Digital Transformation Group A.Ş. olarak kendi transformasyon sürecine başladığında ekibe kurucu ortak olarak Tuncay Büyükoğlu da eklendi.

Temelinde bulut platformu sağlayıcısı olan DT Cloud, yüksek ölçüde ölçeklenebilir bulut teknolojileri ve dijital dönüşümü ekonomik, hızlı ve güvenli hale getiren inovasyon çözümleri geliştiriyor. Yerel regülasyonlara tam uyumlu olan DT Cloud, kullanıcılarına uygun maliyetle daha az riskli, daha hızlı hesaplama, depolama ve veri analizi çözümleri sunmayı hedefliyor. DT Cloud'un ürün ve hizmet alanları arasında, yapay zeka ve makine öğrenimi, blockchain, nesnelerin interneti, DevOps, taşıma ve transfer, güvenlik, ağ, depolama, veri tabanı ve veri analizi gibi pek çok alan yer alıyor.

Digital Transformation Group tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, mali yılın ilk yarısında gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 55 artırdı. Bulut yönetim platformunun yeni versiyonunu da hayata geçiren şirket, daha önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Altyapı işletmeciliği ve internet servis sağlayıcılığı alanlarında yetkilendirme de almıştı.

DT Cloud, kısa süre önce Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yetkilendirilen Finans sektörüne özel akreditasyonu da aldı. Şirket, finans sektöründeki müşterilerine daha iyi hizmet vermek için Ankara’da ve İstanbul’da yüksek erişilebilir yeni bir bulut altyapısı hazırladı. Dünyanın farklı bölgelerindeki şirketlerle iş birliği yapan DT Cloud, aynı dönemde 44 yeni proje de kazandı.

DT Cloud'un bizimle paylaştığı bilgilere göre şirket, 30 milyon dolar değerleme üzerinden bir yatırım turuna çıkmış durumda. Digital Transformation GSYF üzerinden gerçekleşen yatırım turu, sektörden önemli yatırımcıların da dahil olması ile devam ediyor. DT Cloud, yeni yılda 2. yatırım turunu gerçekleştirmeyi de planlıyor. DT Cloud'un temel hedefi ise alternatif bulut sağlayıcı olarak lokal pazarlarda yerelleşmiş bir şirket olarak hizmet vermek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.