GPT-4, içerik denetleme süreçlerinde kullanılabilir

OpenAI, geçtiğimiz Mart ayında tanıttığı GPT-4'ün içerik yönetimi ve denetlenmesi için kullanılmasını hedefliyor. 
GPT-4, içerik denetleme süreçlerinde kullanılabilir

ChatGPT ile önemli bir başarı yakalayan OpenAI, sahip olduğu yapay zeka teknolojisinin farklı alanlarda kullanılabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. OpenAI, geçtiğimiz Mart ayında tanıttığı GPT-4'ün içerik yönetimi ve denetlenmesi için kullanılmasını hedefliyor. 

İçeriklerin denetlenmesi özellikle sosyal medya platformları için oldukça önemli. Her gün milyonlarca içeriğin paylaşıldığı sosyal medya platformlarındaki içeriğin denetlenmesi oldukça güç. Bu noktada GPT-4'ü kullanmak isteyen OpenAI, yapay zeka teknolojisi sayesinde içerik denetleme süreçlerinin kısalacağını düşünüyor.

Hatırlatmak gerekirse pek çok sosyal medya platformu, içerik politikalarına uymayan içerikleri tespit etmek için binlerce içerik moderatörü kullanıyor. OpenAI ve GPT-4 ile birlikte içerik politikalarına uymayan içeriklerin tespit edilmesi çok daha hızlı ve zahmetsiz olabilir. OpenAI'a göre GPT-4, içerikleri çok daha tutarlı bir şekilde etiketleyebilir.

İçerik denetlemenin oldukça stresli ve yavaş bir süreç olduğunu da hatırlatalım. İçerik moderatörleri pek çok istenmeyen içerik ve görüntü ile karşılaşabiliyor. Meta, 2020 yılında 11 binden fazla içerik moderatörüne platformunda yayınlanan içerikleri incelemekten kaynaklanabilecek akıl sağlığı sorunları için 1000 dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.

GPT-4'ün platformun içerik politikalarına göre komutlarla eğitilmesi, bu stresli sürecin yapay zeka tarafından yönetilmesini sağlayabilir. İçerik denetlenmesi için GPT-4'ün kullanıldığı senaryolarda içerik politikalarındaki değişikliklerin hızlı bir şekilde uygulanabileceğini de paylaşalım. Kullanıcılarına tek yapmaları gereken GPT-4'e yapılan değişiklik ile ilgili komutları iletmesi.

Yapay zeka teknolojilerinin henüz sorunsuz olmadıklarını da hatırlatalım. Bu nedenle OpenAI, içerik denetleme süreçlerinden hala insanların bulunması gerektiğini de belirtiyor. GPT-4'ün ve diğer yapay zeka destekli çözümlerin ilerleyen dönemde içerik denetlemek için sıkça kullanılması sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.