Kahve atıklarından biyoplastik üreten Wastespresso, FRINK'in sahibi This Is a Company'den yatırım aldı

Wastespresso, sınırsız kahve aboneliği sunan FRINK uygulamasının sahibi This Is a Company'nin katılımı ile köprü turunu tamamlandığını duyurdu.
Kahve atıklarından biyoplastik üreten Wastespresso, FRINK'in sahibi This Is a Company'den yatırım aldı

Geliştirdiği mikro atık yönetim sistemi ile şirketlerin kahve atıklarını yöneten Wastespresso'nun geçtiğimiz aylarda  Founder One’dan 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bir süredir köprü yatırım turu devam eden Wastespresso, yeni yatırımcılar tarafından ilgi görüyor. 

Kahve atıklarını ham madde olarak kullanan girişim, sınırsız kahve aboneliği sunan FRINK uygulamasının sahibi This Is a Company'nin katılımı ile köprü turunu tamamlandığını duyurdu. This Is a Company, yiyecek/içecek sektöründe sürdürülebilir yaklaşımlara odaklı farklı projelerin AR-GE ve yatırım çalışmalarına odaklanıyor. Köprü turuna Wastespresso’nun ilk yatırımcılarından biri olan Erciyas Holding de katılım gösterdi. Bu arada Wastespresso'nun Workup Girişimcilik Programı’nın 9. dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler arasında yer aldığını hatırlatalım. 

Köprü yatırım turunun finansal detayları henüz gizliliğini koruyor. Şirket, aldığı yatırım ile birlikte global açılımını hızlandıracağını ve üretim kapasitesini genişleteceğini açıkladı.

Wastespresso'nun kahve atığı ortaya çıkaran işletmelerin mikro kahve atıklarını düzenli olarak yöneterek, sürdürülebilir teknolojik altyapısı ile bu atıkları biyo-ham maddeye dönüştürdüğünü hatırlatalım. Bu anlamda Wastespresso, uçtan uca kahve posasının AR-GE ve tedarik zincir şirketi olarak konumlanıyor. Şirket yatırım duyurusuyla birlikte plastik ve ambalaj sektörünün dışında gıda, mobilya ve imalat gibi birçok farklı sektöre de gireceğini dile getirdi. 

Wastespresso, sürdürülebilir teknolojik altyapısı sayesinde kahve atıklarından ambalaj, sanayi için biyoplastik ve tek/çok kullanımlık ürün portföylerine sahip tüm şirketlere bardak, saksı, pipet, kaşık, panel, kaşık vb. gibi birçok çeşitli biyomateryaller sunuyor. Girişim, geliştirdiği alternatif ham madde üretimi ve mikro atık yönetim sistemi ile şirketlerin sürdürülebilir bir ürün portföyü yaratmalarına imkan tanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.