Kahve atıklarından biyoplastik üreten Wastespresso, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Wastespresso tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, etki yatırım fonu Founder One'dan 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Kahve atıklarından biyoplastik üreten Wastespresso, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Kahve atığı ortaya çıkaran işletmelerin mikro kahve atıklarını düzenli olarak yöneterek, sürdürülebilir teknolojik altyapısı ile bu atıkları biyo-ham maddeye dönüştüren bir girişim olarak karşımıza çıkan Wastespresso'yu ilk olarak 2022 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık.

Kahve atıklarından biyoplastik üreten Wastespresso, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Wastespresso tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, etki yatırım fonu Founder One'dan 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Wastespresso'nun ne kadar yatırım aldığı ise paylaşılmadı.

Hatırlatmak gerekirse Wastespresso'nun 2020 yılının Eylül ayında Erciyas Holding'ten 12.5 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını da sizlere aktarmıştık. 2019 yılında kurucu ortaklar Cavid Bayramlı ve Kerem Acar’ın baristalık süreçlerinde akıllarına gelen bir fikir olarak ortaya çıkan Wastespresso'nun kurucu ekibine 2020 yılında Ergi Şener ve Vedat Levi de katıldı.

Kahve atığının dünyaya verdiği zararı önleme misyonu ile yola çıkan Wastespresso, kahve atıklarından ambalaj sanayi için biyoplastik ve tek / çok kullanımlık ürün portföylerine sahip tüm şirketlere ise bardak, saksı, pipet, panel ve kaşık gibi birçok çeşitli biyomateryaller sunuyor.

Wastespresso Kurucu Ortağı Kerem Acar tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yatırım ile birlikte yeni üretim ağları kurmak, üretim kapasitesini artırmak, kaliteyi yükseltmek, farklı sektörler için yeni ürünler geliştirmek ve daha fazla kahve atığına ulaşmak için çalışmalarına devam edecek. 

Hedeflerinin küresel kahve atık yönetim zincirini kurarak dünyanın kahve atıklarından gördüğü zararı en az seviyeye getirmek olduğunu belirten Wastespresso Kurucu Ortağı Cavid Bayramlı, Founder One'dan aldıkları yatırımın gelecek vaadeden, sürdürülebilir çözümlerle güçlü bir şekilde konumlandırdıkları organizasyonlarının önünü açtığını dile getirdi.

Geliştirdiği mikro atık yönetim sistemi ile şirketlerin kahve atıklarını yöneten ve ileri dönüştüren Wastespresso gibi yerli bir girişime yatırım yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Founder One Yatırım Komitesi Üyesi ve Genel Müdürü Ali Şahin, yatırımlarla birlikte topluma değer katan girişimleri desteklemeye devam edeceklerini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.