Apple Watch'ın büyük tasarım değişikliği, 2025 yılında karşımıza çıkabilir

Apple Watch X isimli tasarım değişikliği ile birlikte Apple Watch modellerinin kayışları manyetik bağlantı sistemi kullanacak.
Apple Watch'ın büyük tasarım değişikliği, 2025 yılında karşımıza çıkabilir

Uzun zamandır benzer tasarımla karşımıza çıkan Apple Watch ailesi, Apple Watch Ultra modeli ile farklı bir tasarım sunmuştu. MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra'nın 2026 yılında tanıtabileceğini de geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Apple Watch ve Apple Watch SE modellerinde de tasarım değişikliğine gitmeyi hedefliyor. Gurman'ın raporuna göre Apple Watch X olarak adlandırılan tasarım değişikliğinin 2024 veya 2025 yılında karşımıza çıkması bekleniyor.  

2025 yılı, Apple Watch'ın 10. yılı olması nedeniyle bir adım önde. Hatırlatmak gerekirse ilk Apple Watch modeli 2015 yılında karşımıza çıkmıştı. Tasarım değişikliğinin Apple Watch'ın bugüne kadar yaşadığı en büyük tasarım değişikliği olması bekleniyor. iPhone'un da 10. yılında iPhone X modeli ile birlikte büyük bir tasarım değişikliğine gittiğini de ekleyelim.

Gurman'ın aktardıklarına göre Apple Watch, tasarım değişikliği ile birlikte daha ince bir tasarıma sahip olacak. Apple Watch'ın kayış sistemi de değişecek tasarım bileşenleri arasında yer alıyor. Apple Watch X tasarım değişikliği ile birlikte Apple Watch modellerinin kayışları manyetik bağlantı sistemi kullanacak.

Kayışların manyetik olarak bağlanması, Apple Watch modeli üzerindeki kayış bağlantı alanının kullanılmaması anlamına geliyor. Bu özellik ile yerden tasarruf sağlayacak olan Apple, Apple Watch'ın batarya kapasitesini de artıracak. Manyetik bağlantı sisteminin halihazırda kullanılan Apple Watch kayışları ile birlikte çalışmayacağını da ayrıca ekleyelim.

Apple Watch modelleri ile ilgili bir diğer önemli gelişme ise ekran tarafında olacak. Yeni gelecek olan Apple Watch modellerinin micro-LED ekran paneli kullanmaları bekleniyor.

micro-LED ekran paneli kullanan Apple Watch modelleri, 2025 veya 2026 yıllarında tanıtılabilir. Apple'ın önümüzdeki Eylül ayında yeni iPhone ve Apple Watch modelleri ile karşımıza çıkacağını da hatırlatalım. Apple'ın tanıtacağı yeni ürünleri tüm detaylarıyla sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.