MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra, 2026 yılında tanıtılabilir

MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra'nın çıkış tarihi ertelendi. Araştırma firması TrendForce ile hazırlanan rapora göre MicroLED ekran teknolojisini kullanan Apple Watch Ultra, 2026 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılar ile buluşacak.
MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra, 2026 yılında tanıtılabilir

Apple'ın en sevilen ürün ailelerinden biri olan Apple Watch, en yeni modeli olan Apple Watch Ultra ile geçtiğimiz yılın Eylül ayında karşımıza çıkmıştı. Apple Watch Ultra, hem tasarım hem de özellikler anlamında diğer Apple Watch modellerinden oldukça farklı. 

Büyük yapısı ile dikkatleri çeken Apple Watch Ultra, bir sonraki versiyonunda yeni bir ekran teknolojisine geçiş yapabilir. Geçtiğimiz dönemlerde bir sonraki Apple Watch Ultra'nın MicroLED ekran teknolojisine sahip olabileceği ile ilgili sızıntılar karşımıza çıkmıştı.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan bilgilere göre MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra'nın 2025 yılında tanıtılması bekleniyordu. TheElec tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre ise MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra'nın çıkış tarihi ertelendi.

Araştırma firması TrendForce ile hazırlanan rapora göre MicroLED ekran teknolojisini kullanan Apple Watch Ultra, 2026 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılar ile buluşacak. Apple'ın MicroLED teknolojisi için oldukça büyük bir yatırım yaptığını da hatırlatalım.

TrendForce tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, MicroLED teknolojisi için şu ana kadar toplamda 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Apple kendi MicroLED ekranlarını üretmeye başlayabileceğini ilk olarak 2018 yılında sizlere aktarmıştık. Kısacası Apple, 5 yıldan uzun zamandır MicroLED ekran teknolojileri üzerinde çalışıyor.

MicroLED ekran teknolojisi, özellikle daha yüksek parlaklık ve daha keskin görüntü sunması ile birlikte OLED ekran teknolojisinin bir adım önünde. MicroLED ekranların ilerleyen dönemde diğer Apple ürünlerinde de yer alması sürpriz olmayacaktır. Apple'ın MicroLED ekran teknolojisi ile ilgili çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.