Google Arts & Culture uygulaması, yapay zeka ile Şiir Kartpostalları oluşturacak

Google Arts & Culture'ın yeni yapay zeka özelliği, bir sanat eseri ve seçtiğiniz konu başlığı üzerinden Şiir Kartpostalları (Poem Postcards) oluşturuyor. 
Google Arts & Culture uygulaması, yapay zeka ile Şiir Kartpostalları oluşturacak

Google Arts & Culture uygulamasındaki yenilikler kapsamında yeni sanat odaklı yapay zeka aracını tanıttı. Araç, bir sanat eseri ve seçtiğiniz konu başlığı üzerinden Şiir Kartpostalları (Poem Postcards) oluşturuyor. Şiir Kartpostalları'na Google’s Arts & Culture uygulaması ve web sitesi üzerinden erişebiliyorsunuz.

Bir Şiir Kartpostalı oluşturmak için sone, kaside, ağıt ya da haiku gibi farklı şiir türleri arasından seçim yapabiliyorsunuz. Ardından yapay zeka, konu kısmına yazdığınız "mutluluk", " deniz" ya da "arabalar" gibi anahtar kelimeler ile kartpostalda yer almasını seçtiğiniz sanat eserine dayanarak bir şiir oluşturuyor. Banksy'den Rembrandt'a pek çok sanatçının eserini, kartpostalda yer alması için seçmeniz mümkün. PaLM 2 geniş dil modeli kullanılarak üretilen şiirler, arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz eğlenceli bir içerik formatını ortaya koyuyor. 

Ayrıca yenilikler kapsamında Google Arts & Culture uygulamasında tasarım değişikliği gerçekleşirken, arama deneyimi ve uygulama akışı da güncellendi. Buna ek olarak uygulama, bundan böyle baktığınız eserle ilişkili içerikleri incelemenizi sağlayan “cultural flywheel” özelliğine de kavuştu.

Yenilenen Arts & Culture uygulamasına şu an için yalnızca Android üzerinden erişiliyor. iOS sürümü ise yakında kullanıcılar ile buluşacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.