Şirketlerin iş akışlarında LLM'leri kullanmasına yardımcı olan Deepset, 30 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli yapay zeka girişimi Deepset, Balderton Capital'ın liderliği üstlendiği turda 30 milyon dolar yatırım aldı.
Şirketlerin iş akışlarında LLM'leri kullanmasına yardımcı olan Deepset, 30 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin iş akışlarında büyük dil modellerini (LLM'ler) kullanmalarına yardımcı olma konusunda uzmanlaşmış Deepset, Balderton Capital'ın liderliği üstlendiği turda 30 milyon dolar yatırım aldı. Almanya merkezli girişimin yatırım turuna Alphabet'in yatırım kolu GV'nin (Google Ventures) yanı sıra Harpoon Ventures, System.One ve Lunar da katıldı. Yeni yatırımla birlikte Deepset'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 46 milyon dolara ulaştı. 

Deepset, geliştiricilerin bir doğal dil işleme (NLP) projesi için gerekli bileşenleri seçmelerini sağlayan Haystack adlı açık kaynaklı bir çerçeve sunuyor. Bu bileşenler arasında hem tescilli hem de açık kaynaklı LLM'ler, vektör veritabanları, dosya dönüştürücüler ve metin gömme modelleri yer alıyor. Geliştiriciler, bu bileşenleri pipeline'lara veya aracılara takarak, ihtiyaçlarına göre uyarlanmış LLM güdümlü uygulamalar oluşturabiliyorlar.

Deepset, 2019 yılında Haystack'i piyasaya sürdü. Şirket, geçtiğimiz yıl da yapay zeka ekiplerinin verilerinin sahipliğini korurken özelleştirilmiş LLM sistemleri oluşturmalarına olanak tanıyan modelden bağımsız bir bulut platformu olan Deepset Cloud'u tanıttı. Deepset Cloud'un birçok özelliği, üretimde dil modellerini çalıştırmayı basitleştirmeye odaklanıyor.

Deepset, aldığı yeni yatırımı uluslararası büyümesini hızlandırmak ve ekibini genişletmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin hedefleri arasında, Deepset Cloud'un retrieval-augmented generation (RAG) uygulamaları için iyileştirilmesi ve platformun gizlilik kısıtlamaları olan müşteriler için optimize edilmesi yer alıyor. Deepset ayrıca, ürün ortamlarında LLM uygulamalarının performansını sağlamak için Deepset Cloud'daki gözlemlenebilirlik özelliklerini geliştirmeye odaklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.