YouTube, izleme geçmişini kapatanlara önerilen videoları göstermeyi durduracak

YouTube, video önerilerinin izleme geçmişine dayanması nedeniyle bundan böyle izleme geçmişi kapatıldığında video önerilerinin de devre dışı kalacak açıkladı.
YouTube, izleme geçmişini kapatanlara önerilen videoları göstermeyi durduracak

YouTube izleme geçmişinin kapalı olması durumunda Anasayfa gibi alanlarda önerilen videolar göstermeyi durduracak. Söz konusu değişiklik YouTube yardım merkezi üzerinden duyuruldu. YouTube, gönderisinde video önerilerinin izleme geçmişine dayanması nedeniyle izleme geçmişi kapatıldığında video önerilerinin de devre dışı kaldığını açıkladı.

Bu değişikliğin gerçekleşmesiyle, kullanıcıların ana sayfada büyük bir boşluk ile karşılaşacağını söyleyebiliriz. Yine de kullanıcılar sayfada arama çubuğu ve navigasyon menüsü gibi ana bileşenleri görüntülemeye devam edecek. Bu noktada YouTube'un yakın zamanda izleme geçmişini nasıl devre dışı bırakacağınızı değiştirdiğini de belirtelim. 

Şirketin paylaştığı bilgilere göre, video önerilerinin Anasayfada yer almaması kullanıcıların daha kolay arama yapmasını, abone olunan kanallara göz atmasını ve Konu sekmelerini keşfetmesini sağlayacak. 

Kısacası, önerilen videolar devre dışı kaldığında kullanıcılar, abone oldukları kanallardaki içeriklere ya da aradıkları videolara daha kolay odaklanabilir. Öte yandan video önerileri, platformda henüz keşfetmediğiniz gizli cevherleri ortaya çıkarmakta birebir. Şirketin bu hamlesi, videoların keşfedilebilirliğini de etkileyebilir. 

YouTube hesabı bulunmadan içerik tüketimi gerçekleştiren kullanıcıların ise durumdan pek etkilenmeyeceğini söylemek mümkün. Değişiklikler önümüzdeki aylarda kademeli olarak yayına alınacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.