Yerli dijital lojistik girişimi Forwardie, 1 milyon euro tohum yatırım aldı

Forwardie tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon euro tohum yatırım aldı. Forwardie'nin 1 milyon euroluk tohum yatırımı Esor Investments'tan geldi.
Yerli dijital lojistik girişimi Forwardie, 1 milyon euro tohum yatırım aldı

Uluslararası taşımacılık süreçlerini dijitalleştirme hedefi ile yola çıkan yerli girişim Forwardie, yatırım aldığını duyurdu. Forwardie tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon euro tohum yatırım aldı. Forwardie'nin 1 milyon euroluk tohum yatırımı Esor Investments'tan geldi.

Sunduğu çözüm ile birlikte firmaların lojistik süreçlerini tek adresten yönetebilmesini sağlayan Forwardie, müşterilerinin lojistik süreçlerini yönetebileceği ve yüklerini organize edebileceği bir dijital lojistik organizatörü olarak hizmet veriyor. Forwardie kullanıcıları, bilgisayar ve cep telefonu üzerinden yüklerinin nerede olduğunu gerçek zamanlı olarak da takip edebiliyor.

Forwardie girişiminin ana odağının kara yolu taşımacılığı olduğunu da ekleyelim. Yüklemelerinin ağırlıklı kısmını Avrupa eksenli olarak gerçekleştiren Forwardie tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2023 yılında 1200 müşterisinin taşıma hizmetini yönetti. 2023 yılı içinde deniz yolu ve uluslararası konteyner taşımacılığına da başlayan Forwardie, bu alanlarda hızlı bir şekilde büyümeyi hedefliyor.

Sektörün dijitalleşmeye ihtiyaç duyduğunu ve bu noktada Forwardie olarak paydaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda sektörü şekillendireceklerine inandıklarını belirten Forwardie kurucu ortağı ve CEO’su Ali Efe Öğütlü, bu yatırım turundan sonraki ilk hedeflerinin Türkiye genelinde operasyonlarını genişleterek pazardaki konumlarını sağlamlaştırmak ve ülke içindeki yük hacmini maksimize etmek olduğunu paylaştı. Öğütlü, bu hedefin ardından Doğu Avrupa ve Batı Avrupa'da iki ülkeye açılarak yurt dışı operasyonlarına başlayacaklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.