Zoom'un yeni asenkron video aracı: Zoom Clips

Zoom Clips, kullanıcıların bir toplantıya katılmasına gerek kalmadan video kaydetmelerini, düzenlemelerini ve video klipler paylaşmalarını sağlıyor. 
Zoom'un yeni asenkron video aracı: Zoom Clips

Online toplantı aracı Zoom, yeni asenkron video aracı Zoom Clips'i tanıttı. Zoom Clips, kullanıcıların bir toplantıya katılmasına gerek kalmadan video kaydetmelerini, düzenlemelerini ve video klipler oluşturarak paylaşmalarını sağlıyor. 

Şu an için herkese açık beta sürümünde olan Zoom Clips, kullanıcıların klipleri yönetebilecekleri bir içerik kütüphanesine sahip. Kullanıcılar bu kütüphane üzerinden klipleri paylaşabiliyor aratabiliyor, indirebiliyor ve silebiliyor. Masaüstü Zoom uygulaması, Zoom web portalı, Mac menü çubuğu ve Windows sistem çubuğu üzerinden erişilebiliyor. 

Klipler kaydedildikten sonra kullanıcılar, başlık, açıklama ve etiketler ekleyebiliyor, istenmeyen kısımları kırpabiliyor. Son olarak kaydı, Zoom'un web portalı üzerinden e-posta ile paylaşabiliyor. Aynı portal üzerinden hangi kullanıcıların klipleri, yorumları ve metrikleri görebileceğini yönetmek de mümkün.  

Aslına bakarsanız şirket, video mesajlaşma ile Zoom Team Chat ürününde zaten asenkron bir video aracı sunuyordu. Ancak bu mesajlar, yalnızca ekip sohbetleri arasında kullanılabiliyordu. Oysa Clips, Weet, Loom ve Bubbles gibi platformlarla rekabet edebilecek nitelikte bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. 

Zoom toplantıları ve sohbetleri ürün yöneticisi David Ball paylaştığı bir gönderi ile pek çok kişinin müşteri ve meslektaşlarına kısa formatta video gönderimi için asenkron video araçlarına yöneldiğini ifade etti.

Yapay zeka cephesinde Zoom

Son dönemde ürününe üretimsel yapay zeka araçları ekleyen Zoom, Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre etmek üzere harekete geçmişti. Bir süre önce Zoom'un hizmet şartlarındaki değişiklikler, yapay zeka çalışmaları için şirkete kullanıcı verileri üzerinde geniş bir kontrol sağlaması nedeniyle dikkat çekti. 

Zoom chief product officer'ı Smita Hashim'in yayınladığı yeni bir blog gönderisine göre, şirket, müşteri rızası olmadan uygulamadaki ses, video ve metin içerikleri ile yapay zeka modellerini eğitmediğini açıkladı. Bu açıklama, kullanıcı tarafındaki tedirginliği azaltmış olabilir. 

Bu arada şirketin kazanç raporuyla beklentileri aşmayı başardığını belirtelim. İlk çeyrekte 1.11 milyar dolar gelir elde eden şirket, 15.4 milyon dolar net gelire sahipti. Şirketin gelirleri bir yıl önce 1.07 milyar dolar idi. Görünen o ki şirket, eklediği özelliklerle ürününü güçlendirmeye devam ederken, gelirlerini artırmayı da sürdürüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.