Perakende sektöründe yapay zeka çözümleri sunan Vispera, Arya GSYF'den 250 bin dolar yatırım aldı

250 bin dolar tutarındaki köprü finansmanı ile Vispera'nın değerlemesi 44,8 milyon dolara ulaştı.
Perakende sektöründe yapay zeka çözümleri sunan Vispera, Arya GSYF'den 250 bin dolar yatırım aldı

Arya GSYF, perakende sektöründe yapay zeka tabanlı çözümler sunan yerli girişim Vispera'ya yatırım yaptığını duyurdu. Arya GSYF'nin sağladığı 250 bin dolar tutarındaki köprü finansmanı ile Vispera'nın değerlemesi 44,8 milyon dolara ulaştı.

35 ülkede faaliyet gösteren Vispera daha önce Koç Grubu (Koç Holding, Koç GSYF, Inventram), Omurga, CaBo Capital, Esor Capital, Finberg, Keiretsu Capital ve Hayat SA gibi birçok VC'den de toplamda 13 milyon dolar yatırım almıştı. Girişim, son olarak 2022'de, Esor Investments'tan aldığı 500 bin dolarlık yatırımla gündemimizdeydi.

Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül liderliğinde, 2014 yılında kurulan Vispera, perakende sektöründeki müşterilere iş süreçlerini dönüştürme ve müşteri deneyimini optimize etme olanağı sağlayan yapay zeka tabanlı çözümler sunuyor. Vispera, kendi geliştirdiği görüntü işleme/makine öğrenmesi teknolojisi sayesinde, sektörde halihazırda kullanılan insana dayalı ve hataya açık geleneksel yöntemlerden daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı perakende uygulama ve denetim çözümlerine sahip olduğunu iddia ediyor. 

Girişim, Coca Cola, Unilever, Carlsberg, Colgate gibi global firmalarla çalışıyor. Vispera'nın FMCG ve perakende şirketlere sunmakta olduğu inovatif görüntü analiz çözümleri, sektörde yenilikçi bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.