İnsansız hava araçlarına odaklanan MaviKanatlar, 2,4 milyon TL yatırım aldı

MaviKanatlar tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 2,4 milyon TL yatırım aldı. MaviKanatlar'ın 2,4 milyon TL'lik yatırımı, Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesinde kurulan OSTİM GSYF'den geldi.
İnsansız hava araçlarına odaklanan MaviKanatlar, 2,4 milyon TL yatırım aldı

İnsansız hava aracı (Drone) operasyonlarının emniyetli, yasal ve etkin biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak için teknoloji çözümleri geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan MaviKanatlar, yatırım aldığını duyurdu. MaviKanatlar tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 2,4 milyon TL yatırım aldı.

MaviKanatlar'ın 2,4 milyon TL'lik yatırımı, Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. bünyesinde kurulan OSTİM GSYF'den geldi. 2020 yılının Temmuz ayında insansız hava araçları için teknoloji odaklı çözümler geliştirme hedefi ile kurulan MaviKanatlar, insansız hava aracı operasyonlarının yönetilebilmesi için SeyirDefteri isimli bir SaaS platformu sunuyor.

SeyirDefteri, İHA’ların yanı sıra balonlar, çok hafif hava araçları, planörler, motorlu paraşütler, yamaç paraşütleri gibi hava araçları ve bu araçları kullanan tüm havacılık işletmeleri için de bir uçuş, görev ve organizasyon yönetim yazılımı olarak hizmet sunuyor. MaviKanatlar'ın diğer çözümleri arasında ise MaviKanatlar Sigorta ve DronHangar yer alıyor.

OSTİM ile birlikte kurulan; sanayi ve girişimcilik ekosistemi sinerjisini yakalamayı hedefleyen OSTİM GSYF’nin 5. yatırımını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirten Albaraka Portföy Genel Müdürü Muhammed Emin Özer, bölgedeki girişimcilik ekosistemi gücüne inançları ile birlikte yatırım sayısını artırmayı hedeflediklerini de aktardı.

Bir sene önce kurulan OSTİM GSYF ile girişimcilik ekosistemine destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Çörtü ise fon olarak daha önce yatırım yaptıkları dört şirketin yanında, bundan sonra beşinci yatırım olarak Ostim’de faaliyet gösteren MaviKanatlar’ın büyüme yolculuğunda girişimin yanında yer alacaklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.