Yerli mobil oyun girişimi Veloxia, yatırım aldı

Veloxia'nın köprü yatırım turuna, APY Ventures, Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST 101 fonu ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan Collective Spark ve Boğaziçi Ventures’ın katıldı.
Yerli mobil oyun girişimi Veloxia, yatırım aldı

Mobil oyun girişimi Veloxia'nın Collective Spark liderliğinde 3 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Veloxia, aradan geçen 2 yılın ardından yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı. Veloxia tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Temmuz ayında yeni bir yatırım aldı.

Veloxia'nın köprü yatırım turuna, APY Ventures, Türkiye Kalkınma Fonu ve ODTÜ Teknokent ortaklığında kurulan INVEST 101 fonu ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan Collective Spark ve Boğaziçi Ventures’ın katıldığını da ekleyelim.

Veloxia tarafından alınan yatırımın finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 2019 yılında Tugay Alyıldız, Melih Gündoğdu ve Mehveş Altay tarafından kurulan Veloxia, “Space Colony: Idle” isimli oyun ile birlikte önemli bir başarı yakaladı.

Veloxia tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, aldığı yeni yatırım ile birlikte tycoon simülasyon oyunlarını küresel çapta ölçekleyerek başarısını sürdürmeyi hedefliyor. Mobil oyun ve teknolojileri alanında küresel ölçekte yenilikçi ürünler geliştirmeyi de hedefleyen Veloxia, RPG mekanikli yeni simülasyon oyunları üzerinde çalışmaya da devam ediyor.

2022 yılında başlayan global ölçekte gözlemledikleri makroekonomik küçülmenin etkilerini oyun sektöründe de gözlemlediklerini belirten Veloxia kurucu ortağı ve CEO'su Tugay Alyıldız, köprü yatırım turunda mevcut yatırımcılarının yanı sıra yeni yatırcıların da tura katılmasının Veloxia’nın sektördeki konumunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.