X (Twitter), paylaşımları nedeniyle sorun yaşayan kullanıcıların yasal masraflarını karşılayacak

Elon Musk, X'te (Twitter) yaptığı paylaşımları ve beğenilerinden dolayı işverenleri ile sorun yaşayan kullanıcıların yasal masraflarını ödeyeceklerini söyledi.
X (Twitter), paylaşımları nedeniyle sorun yaşayan kullanıcıların yasal masraflarını karşılayacak

Elon Musk, X'te (Twitter) yaptığı paylaşımları ve beğenilerinden dolayı işverenleri ile sorun yaşayan kullanıcıların yasal masraflarını ödeyeceklerini söyledi. Musk, aynı zamanda haksız muameleye maruz kalan kişiler adına dava açacaklarının da altını çizdi. Ancak bunun sadece ABD'de gerçekleşeceğini en baştan belirtelim. 

Musk, cumartesi günü geç saatlerde X'te yaptığı bir paylaşımda, "Bu platformda bir şey paylaştığınız veya beğendiğiniz için işvereniniz tarafından haksız muameleye maruz kaldıysanız, yasal masraflarınızı biz karşılayacağız" dedi ve masrafların tutarı konusunda herhangi bir sınırlama olmayacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca dava açmakla veya masrafları karşılamakla yetinmeyeceklerini; şirketlerin yönetim kurullarının da peşinden gideceklerini söyledi. 

Ancak bu sürecin nasıl ilerleyeceği şu anda belirsiz. 

17 yılın ardından Musk, Twitter'ın adını X olarak değiştirmiş ve temmuz ayında "her şeyin uygulaması" mottosuyla yeni bir logo tanıtmıştı. Şirketin kullanıcılarının yasal masraflarını karşılama isteğinde, Musk'ın kendini "özgürlükçü" biri olarak tanıtımasının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Elon Musk, aynı zamanda X'in ifade özgürlüğüne ortam sağlayan bir platform olmasını istediğini de sık sık dile getiriyor. 

Son dönemde Twitter'ın rakipleri artmış olsa da geçtiğimiz ayın sonlarında Musk, X'in aylık kullanıcı sayısının 540 milyondan fazla olduğunu gösteren bir grafik paylaşmış ve bu sayıyı bir "zirve" olarak tanımlamıştı. Bu veri, şirketin düşen reklam gelirlerini artırmaya çalıştığı bir dönemde açıklanmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.