BDDK, 2 milyar TL sermayeli Colendi Bank’ın kuruluşuna onay verdi

Colendi Bank A.Ş. unvanlı dijital bankanın kurucuları arasında ise Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşad Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk yer alıyor.
BDDK, 2 milyar TL sermayeli Colendi Bank’ın kuruluşuna onay verdi

Finans dünyasının geleceği olarak görülen dijital bankalar hem ülkemizde hem de tüm dünyada yaygınlaşmaya devam ediyor. BDDK'dan dijital banka kurma izni alan 4 kurumu geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Bu kurumlar arasına bir yenisi daha eklendi. Resmi Gazete'de paylaşılan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararına göre Colendi Bank A.Ş. unvanlı bir dijital mevduat bankası kurulmasına izin verildi.

Karar içinde yer alan bilgilere göre Colendi Bank A.Ş., 2 milyar TL sermaye ile kurulacak. Colendi Bank A.Ş. unvanlı dijital bankanın kurucuları arasında ise Webrazzi okuyucularının yakından tanıyacağı Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşad Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk yer alıyor.

Hatırlatmak gerekirse Colendi, Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde lansmanını gerçekleştirmişti. Bülent Tekmen liderliğinde yoluna devam eden Colendi, 2021 yılının Eylül ayında 120 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım da almıştı. Webrazzi kurucusu ve CEO’su Arda Kutsal’ın, Colendi ortakları arasında yer aldığını da ekleyelim.

Tüketicileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek bankacılık servislerini demokratize etmeyi hedefleyen bir finansal hizmetler platformu olan Colendi, geçtiğimiz yıllarda Paycell, Türkiye Petrolleri, Migros ve Limak gibi önemli şirketler ile iş birliği de yaptı. Dijital mevduat bankası olarak hizmet vermek için kuruluş izni alan Colendi Bank A.Ş. ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.