Etkinlik yönetim yazılım sağlayıcısı EventMobi, online etkinlik platformu Run The World'ü satın aldı

Bu satın almayla EventMobi, sektördeki konumunu güçlendirmeyi ve müşterilerine çeşitli etkinlik formatları sunmayı amaçlıyor.
Etkinlik yönetim yazılım sağlayıcısı EventMobi, online etkinlik platformu Run The World'ü satın aldı

Etkinlik yönetim yazılım sağlayıcısı EventMobi, online etkinlik platformu Run The World'u satın aldı. Kanada merkezli şirketin Run The World'ü ne kadara satın aldığı açıklanmadı.

EventMobi'nin kurucusu ve CEO'su Bob Vaez, bu satın almayla şirketin sektördeki konumunu güçlendirmeyi ve müşterilerine çeşitli etkinlik formatları sunmayı amaçladığını söyledi.

Bob Vaez tarafından kurulan EventMobi, temel olarak etkinliklerin düzenlenmesi, planlanması ve yönetimi için çeşitli araçlar sunuyor. 2010 yılında faaliyete geçen şirket, çeşitli etkinlik formatlarını desteklemek için mobil uygulama ve web tabanlı çözümlerle etkinlik organizatör ve katılımcılara yardımcı oluyor.

Şirketin sunduğu hizmetler arasında; etkinlik kayıt ve check-in yönetimi, interaktif oturumlar, konuşmacı takibi, etkinlik içi etkileşim ve ağ oluşturma araçları, anketler ve geri bildirimler için anketler, sergi alanı yönetimi yer alıyor.

Run The World ise sanal konferans ve etkinliklerin düzenlenmesine olanak sağlayan çevrim içi etkinlik platformu olarak ön plana çıkıyor. Xiaoyin Qu ve Xuan Jiang tarafından 2019 yılında kurulan şirket; etkinlik biletleri, ağ oluşturma ve etkinlik sonrası takip ve iletişim gibi hizmetler sunuyor. 

Run The World Covid-19 pandemisi sırasında fiziksel etkinliklere kısıtlamalar getirilmesiyle büyük ilgi görmüştü. Andreessen Horowitz (a16z), Pear VC, GGV Capital ve Founders Fund gibi yatırımcılardan 14.8 milyon dolar yatırım almıştı. Şirketin kurulduğundan beri 50 bin etkinlik düzenlediği tahmin ediliyor.

Covid-19 pandemsinin etkisiyle birçok şirket ve organizasyon, yüz yüze etkinliklerin yerine sanal etkinliklere yöneldi. Bu da bu tip platformların hızlı bir şekilde popüler hale gelmesine neden oldu. Ancak pandeminin etkilerinin azalmaya başlaması ve rekabetin artması nedeniyle yapılan etkinliklerin sayısında önemli bir düşüş yaşandı. Bu hafta, sanal etkinlik platformu Hopin, bazı birimlerini RingCentral'a sattığını açıkladı. Finansal değeri açıklanmayan anlaşmayla şirketin etkinlik ve katılım birimleri RingCentral'ın video çözümleri bölümüne ekleneceği söylendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.