Sanal etkinlik platformu Hopin, bazı birimlerini RingCentral'a satıyor

Finansal değeri açıklanmayan anlaşmayla şirketin etkinlik ve katılım birimleri RingCentral'ın video çözümleri bölümüne eklenecek.
Sanal etkinlik platformu Hopin, bazı birimlerini RingCentral'a satıyor

Sanal etkinlik ve konferans platformu Hopin, events (etkinlikler) ve session (katılım) birimlerini RingCentral'a satıyor. Finansal değeri açıklanmayan anlaşmayla bu birimler RingCentral'ın video çözümleri bölümüne eklenecek. RingCentral Events ve RingCentral Sessions olarak yeniden markalanacak.

Hopin, bu anlaşma ile RingCentral'ın stratejik bir ortağı haline geldiğini ifade etti. Şirket, canlı yayın yapma, video barındırma ve topluluk oluşturma gibi faaliyetlerine bağımsız devam edecek. Satış sonrası şirketin kurucusu Johnny Boufarhat ise CEO'luk görevini Badri Rajasekar'a devredecek. 

Session, Hopin'in araç seti olarak adlandırılan bir bölümü olarak biliniyor. Hopin'in Session araçları, sanal etkinliklerdeki oturumları daha etkileşimli ve katılımcılar arasındaki iletişimi ise daha kolay hale getiriyor. Session araçları, katılımcıların soru sorması, geri bildirim vermesi, anketlere katılması, anlık mesajlaşma yoluyla diğer katılımcılarla iletişim kurması gibi interaktif özellikleri içeriyor.

RingCentral'ın kurucusu, başkanı ve CEO'su Vlad Shmunis, satışla ilgili yaptığı açıklamada "Video iletişiminin nasıl deneyimlendiğini yeniden tanımlama fırsatı görüyoruz. Bu satın alma, müşteriler için daha kişisel ve etkileşimli video toplantılar ve etkinlikler sunma yolculuğumuzdaki önemli bir adım" ifadelerini kullandı.

2019 yılında Londra'da kurulan şirket, sanal etkinlik ve konferans platformu şirketi olarak tanımlanıyor. İnsanların çevrim içi etkinlikler düzenlemesine, katılmasına ve etkileşime geçmesine olanak tanıyan bir yazılım geliştirdi. Hopin, şirketlerin sanal etkinlikler, konferanslar, toplantılar ve diğer interaktif etkinlikler düzenlemesine yardımcı oluyor.  

Hopin, Covid-19 döneminde Andreessen Horowitz, General Catalyst, LinkedIn, Coatue, Salesforce, Tiger gibi büyük yatırımcılardan yatırım aldı. Toplamda 1 milyar dolar yatırım alan şirket 2021 yılında yaklaşık 7.7 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

Pandeminin etkisiyle birçok şirket ve organizasyon, yüz yüze etkinliklerin yerine sanal etkinliklere yönelmişti. Bu da Hopin'in de hızlı bir şekilde popüler hale gelmesine neden olmuştu. Ancak pandeminin etkilerinin azalmaya başlaması ve rekabetin artması nedeniyle Hopin, yaptığı etkinliklerin sayısında önemli bir düşüş yaşadı. Bu durum, şirketin gelirlerini ve büyüme potansiyelini olumsuz etkiledi. Bu yüzden Hopin, 2021 yılından bu yana yatırım alamadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.