Türk Telekom, "E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı" projesini hayata geçirdi

Türk Telekom, kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures ile "E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı" projesini hayata geçirdi.
Türk Telekom,

Türk Telekom, kurumsal girişim sermayesi şirketi TT Ventures ile Türkiye’de otomotiv sektöründe yaşanan elektrifikasyon dönüşümünü desteklemek amacıyla "E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı" projesini hayata geçirdi. E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projesi ile şirket, elektrikli araç kullanıcılarına, güvenli, çevreci ve jeneratörler ile beslenen kesintisiz bir şarj hizmeti sunmayı hedefliyor. Şarj istasyonlarındaki yüksek hızlı ünitelerinin yerli üretim olduğu belirtiliyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da istasyon kurulumları tamamlandı

Türk Telekom, "E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı" projesi kapsamında öncelikle İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, Ankara, İzmir ve Bursa’da istasyon kurulumlarını tamamladı.

Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulum çalışmaları da sürüyor

Elektrikli şarj ağı projesinin yanı sıra Türk Telekom, teknoloji dönüşümünü destekleyerek kendi enerjisini üretebilme anlayışıyla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulum çalışmaları yürüttüğünü de açıkladı. Şirkete, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından 405,8 MWe kurulu güç kapasitesi tahsis edildiği belirtildi. Bununla birlikte yenilenebilir enerji alanındaki potansiyeli güçlendiren yatırımların ilerleyen dönemde de devam edeceğinin altı çizildi. 

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal: "Yenilikçi teknolojiler alanındaki proje ve yatırımlarımızla ülkemizi araçların, binaların, şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşımak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Verimli şehirler inşa edilmesini destekleyecek yatırımlarımız aralıksız devam ediyor." dedi. Önal, insanı, toplumu ve doğayı merkeze alan bir anlayış ile tüm proje ve yatırımları "Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi" ile daha da güçlendirmek için çalıştıklarının altını çizdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.