Rapyd, PayU GPO'yu 610 milyon dolara satın aldı

İki şirket arasında gerçekleşen anlaşmaya göre Rapyd, PayU'nun global ödeme organizasyonunu satın almak için 610 milyon dolar ödeyecek. Satın alma anlaşması içinde PayU'nun Hindistan, Türkiye ve Güneydoğu Asya operasyonları yer almıyor.
Rapyd, PayU GPO'yu 610 milyon dolara satın aldı

Ödeme çözümleri pazarının önemli oyuncuları arasında yer alan PayU'yu geçtiğimiz dönemlerde pek çok sizlere aktarmıştık. PayU'nun sahibi konumunda yer alan yatırım grubu Prosus tarafından aktarılan bilgilere göre PayU'nun büyük bir parçası olan PayU GPO (Global Payment Organisation), Londra merkezli ödeme platformu Rapyd'e satıldı.

İki şirket arasında gerçekleşen anlaşmaya göre Rapyd, PayU'nun global ödeme organizasyonunu satın almak için 610 milyon dolar ödeyecek. 610 milyon dolarlık satın alma bedelinin tamamı nakit olarak ödenecek. Hatırlatmak gerekirse ülkemizde PayU Türkiye olarak hizmet veren şirket, 2019 yılında 165 milyon dolar karşılığında iyzico'yu bünyesine katmıştı.

Söz konusu satın alma anlaşması içinde PayU'nun Hindistan, Türkiye ve Güneydoğu Asya operasyonları yer almıyor. Kısacası PayU Türkiye, Prosus'a bağlı olarak çalışmalarına devam edecek. PayU GPO'nun toplamda 30'dan fazla ülkede aktif olarak hizmet sunduğunu da ekleyelim. 

PayU GPO'yu satın alan Rapyd'den geçtiğimiz yıllarda sizlere bahsetmiştik. Londra merkezli bir finansal teknoloji girişimi olarak karşımıza çıkan Rapyd, en son 2021 yılının Ağustos ayında 300 milyon dolar yatırım almıştı. Bugüne kadar 800 milyon doların üzerinde yatırım alan Rapyd girişiminin değerlemesi ise 8,75 milyar dolar seviyelerinde. Rapyd kurucu ortağı ve CEO'su Arik Shtilman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 700 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha almaya hazırlanıyor.

Rapyd, PayU GPO satın alması ile birlikte sunduğu global ödeme ağını büyütmeyi hedefliyor. Rapyd, bu adım ile birlikte özellikle Orta - Doğu Avrupa ve Latin Amerika pazarlarına açılmış oldu. Rapyd, PayU GPO satın alması ile birlikte 41 ülkede hizmet vermeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.