ChatGPT ile Webrazzi ve Tech.eu yazarlarının içerik oluşturma süreci nasıl değişti?

Webrazzi olarak, yapay zeka teknolojilerini kendi iş süreçlerimize ve ürünlerimize entegre ederek teknoloji dünyasındaki en son trendleri takip ediyoruz. Gelin, detaylara göz atalım.
ChatGPT ile Webrazzi ve Tech.eu yazarlarının içerik oluşturma süreci nasıl değişti?

Son günlerin, hatta 2023 yılının en popüler konusu yapay zeka desek sanırım yanılmayız. Yapay zeka, teknoloji dünyasını tamamen dönüştürürken, tüm teknolojik ürünlerde kendine bir yer edinmeye devam ediyor.

Bu gelişmeler ışığında Webrazzi olarak biz de kendi ürettiğimiz yazılımlara (bu haberi okuduğunuz içerik yönetim sisteminden, konferansların gerçekleştiği online platforma, biletleme sisteminden, e-posta servisine kadar) ve iş akış süreçlerimize yapay zekayı nasıl entegre edeceğimiz konusunu fazlasıyla düşünüp tartışıyoruz. 

Webrazzi teknoloji olarak ürünlerimizi içeride kendimiz geliştirdiğimiz için bu tarafta oyun alanımız da oldukça fazla. 1,5 ay önce kontrol panelimiz içerisinde yer alan yazar sayfamıza yapay zeka özellikleri ekledik ve denemeye başladık. Hem Webrazzi tarafında hem de kardeş şirketimiz Tech.eu tarafında testlerini sürdürmeye devam ediyoruz.  Heyecanlı bir süreç. İlk örneği vereyim, bu yazının başlığını da ChatGPT önerisinden aldık. Neyi yapmadığımızı da belirtelim, içeriği ChatGPT'ye kesinlikle yazdırmıyoruz. Yazarın kendi bakışı ile yazmasının önemini biliyor ve bu yönde oldukça dikkat ediyoruz ama yazara yardımcı olacak servislerle işin daha kolaylaşacağını düşünüyoruz.

İlk iş ChatGPT entegrasyonu

İlk olarak yaptığımız şey, Webrazzi yazarlarının içeriklerini oluşturduğu sayfaya ChatGPT entegrasyonu yapmak oldu. Bu alana entegre ettiğimiz editör içi ChatGPT sayesinde yazarlar editör sayfasından ayrılmadan ChatGPT ile sohbet edebilir ve herhangi bir konuyu danışabilir hale geldi. İçerik oluşturma sürecine oldukça esneklik kattı.

ChatGPT ile yazarı destekleyecek servislerin geliştirilmesi

Fark ettik ki yapay zekayı daha fazla kullanıyoruz ve bazı süreçlerde tekrarlanan işlerimiz var. Özellikle ürettiğimiz içeriklerin arama motoru optimizasyonuna uygun olması bizler için önemli bir kriter ve bu konuda sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda da birkaç ekleme yaparak ürettiğimiz içeriklere SEO uyumlu başlık önerileri aldığımız, özet çıkarıp yazının ana noktalarını daha net görebileceğimiz bir versiyona dönüştü. Bu sayede yazıların kilit noktalarının belirlenmesi kolaylaşırken, aynı zamanda okuyuculara daha açık ve anlaşılır içerik sunma potansiyelimiz arttı.

Daha sonrasında ürettiğimiz içeriklerin SEO uyumluluklarını editör ekranından çıkmadan görebilmek için ChatGPT’den SEO tavsiyeleri almaya başladık. Editörlerin içerik oluştururken SEO önerileri alıp, içeriği bu önerilere göre optimize etmeleri kolaylaştı.

Genel olarak basit başladığımız iterasyonla daha iyi hale getirmeye çalıştığımız yapay zeka modülümüz olmuş oldu. Herkes gibi ilk aşamada ne işe yarayacak diye düşündüğümüz yapay zeka, bu tip geliştirmelerle “bunun için de kullanabilir miyiz acaba?” soruları ile gelişmeye devam ediyor.

Webrazzi'de teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve kendi iş akışlarımıza entegre etmeye devam ediyoruz. Hatta önümüzdeki günlerde heyecan verici duyurularımız da olacak. Takipte kalın. :) 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.