İklim teknolojilerine odaklanan Dioxycle, 17 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında Fransa'da kurulan Dioxycle, CO2'yi etilene dönüştüren özel bir cihaz üretiyor.
İklim teknolojilerine odaklanan Dioxycle, 17 milyon dolar yatırım aldı

İklim teknolojileri alanına odaklanan Dioxycle, 17 milyon dolar yatırım aldı. 17 milyon dolarlık yatırım turu, Breakthrough Energy Ventures ve Lowercarbon Capital tarafından ortaklaşa yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Gigascale Capital vardı. Şirket, yeni yatırımı üretim süreçlerini geliştirmek ve ürünü Fransa'da piyasaya sürmek için kullanacak. 

2020 yılında Fransa'da kurulan şirket, Sarah Lamaison ve David Wakerley tarafından faaliyete geçti. Dioxycle, CO2'yi etilene dönüştüren özel bir cihaz üretiyor.

Elektroliz, su veya diğer bileşikleri, elektrik akımı kullanarak temel bileşenlerine ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Elektrolizör; su, CO2 ve elektrik gibi üç ana girdiyi alarak işlem sırasında elektrik akımı kullanıyor. Elektrik, CO2 moleküllerini suyla birleştirerek kimyasal bir reaksiyon oluşturuyor. Bu reaksiyon sonucunda oksijen gazı ayrışıyor ve geriye etilen gazı kalıyor.

Etilen de kimyasal formülü C2H4 olan bir hidrokarbon gazı olarak biliniyor. Bu gaz, bitkilerde doğal olarak oluşuyor ve bitkilerin büyümesi, olgunlaşması ve yaşlanması süreçlerinde önemli bir rol oynuyor. Ama Dioxycle tarafından üretilen etilen, endüstriyel kullanım için üretilen sentetik tür. Birçok önemli kimyasal madde ve plastik üretiminde anahtar bir bileşeni olan madde; ambalaj malzemeleri, plastik şişeler, PVC borular, plastik film, tekstil ürünleri, kimyasallar, deterjan gibi ürünlerin yapımında kullanılıyor. 

2022'nin ağustos ayında Bill Gates'in Breakthrough Energy Ventures'ı güneş enerjisi girişimi Terabase'in 44 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. 2019 yılında kurulan şirket, güneş enerjisi santralini dijitalleştiriyor. ABD merkezli Terabase, bu santrallerin tasarım ve inşasını yönetmek için yazılımlar geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.