Netflix, yılın ikinci çeyreğinde 6 milyon yeni abone kazandı

Raporda açıklanan verilere göre, 30 Haziran'da sona eren çeyrekte platformun ücretli aboneleri 5.89 milyona ulaştı. 
Netflix, yılın ikinci çeyreğinde 6 milyon yeni abone kazandı

Dijital yayın platformu Netflix, 2023'ün ikinci çeyrek kazanç raporunu açıkladı. Raporda açıklanan verilere göre, 30 Haziran'da sona eren çeyrekte platformun yeni ücretli aboneleri 5.89 milyona ulaştı. 

Analistler, 2. çeyrek için Netflix'in 1.769 milyon yeni abone kazanacağını ön görmekteydi. Netflix'in şifre paylaşımına yönelik kısıtlamalarının platformun kullanıcı sayısını artırmasının bu öngörünün temelini attığını söyleyebiliriz. Zira bu dönemde Netflix için günlük ortalama kayıt sayısı 73 bine ulaşarak, önceki 60 günlük ortalamaya göre yüzde 102 artış gösterdi.

Netflix, Wall Street analistlerinin beklentilerini aşarak, 232.5 milyon olan ilk çeyrekteki toplam küresel abone sayısını, ikinci çeyrekte 238.39 milyona çıkardı. Böylece şirket, yıldan yıla yüzde 8 büyüme göstermiş oldu. Şirket, 2023'ün üçüncü çeyreğinde de benzer sonuçlar görmeyi bekliyor. 

Paylaşılan verilere göre ücretli üyelikler, ABD ve Kanada'da 1.17 milyona ulaşırken, Avrupa,Orta Doğu ve Afrika'da 2.43 milyon, Latin Amerika'da 1.2 milyon ve Asya Pasifik bölgesinde 1.1 milyon artış gösterdi. 

Wall Street analistleri Netflix için hisse başına 2.86 dolar kazanç ile 8.3 milyar dolar gelir beklentisi içindeydi. Netflix, seyreltilmiş (diluted) 3.29 dolar hisse başı kazanç ile 8.2 milyar dolar gelir elde etti. Bu da yıldan yılda yüzde 2.7 gelir büyümesine denk geliyor. Gelirin beklentileri karşılayamaması Netflix hisselerinin yüzde 6 oranında düşüş göstermesiyle sonuçlandı. 

İkinci çeyrekte 1.8 milyar dolar operasyon geliri ile 1.5 milyar dolar kar eden şirket, 1.3 milyar dolar serbest nakit akışına sahip oldu. Netflix, üçüncü çeyrekte 8.5 milyar dolar gelir ile 1.6 milyar dolar net kar elde etmeyi planlıyor. 2023 yılında daha önce 3.5 milyar dolar olan serbest nakit akışını 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. 

Netflix, buna ek olarak ilk kez geçen Kasım ayında başlattığı reklam destekli Reklamlı Standart paketteki müşterileri artırmayı hedefliyor. Şirket bunun için ABD ve Birleşik Krallık'ta reklamsız en ucuz yayın planı olan Temel planını kaldırdığını ifade etti. Şirket, Mayıs ayında reklam destekli planları için 5 milyondan fazla üye kaydettiğini ve yeni abonelerin yüzde 25'inin bu paketi aldığını açıklamıştı.

Şirket ayrıca yakın zamanda profilleri mevcut bir hesaba aktarmaya izin vermeye başladığını da duyurdu. Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran özellikler, platformda yer almaya devam ettikçe, kullanıcıların platforma gösterdiği ilgi de tazeleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.