Google'dan gazeteciler için haber yazımına odaklanan yapay zeka aracı: Genesis

Google, Genesis'i gazeteciler için kişisel asistan olarak New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post'a tanıttı.
Google'dan gazeteciler için haber yazımına odaklanan yapay zeka aracı: Genesis

Geçtiğimiz haftalarda Bard'ın yeni özellikleri ile gündeme gelen Google, Genesis kod adlı bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Söz konusu yapay zeka aracı yakın zamanda gerçekleşen olayların detaylarını ve diğer bilgileri ele alarak haber içerikleri üretiyor. 

Paylaşılan bilgilere göre Google, aracı gazeteciler için kişisel asistan olarak New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post'a tanıttı. Bu kişisel asistan, kullanıcıların diğer görevlere odaklanmasını kolaylaştıracak. Google'ın yaptığı sunum ile haber üretimini hafife aldığı yönünde izlenim yarattığı ifade ediliyor. 

Haziran ayında Gmail ve Google dokümanlar için bir yazım asistanını kademeli olarak yayına alan Google, Bard'da ve Magic Compose ile mesajlarda da benzer özelliklerle karşımıza çıkmakta. 

Yazım tarzları üretmesi için bir geniş dil modelini eğitmek adına yayın kuruluşlarının arşivlerinden faydalanılabilir. Geçen hafta OpenAI'ın haber ürünleri ve hizmetlerinde üretimsel yapay zeka kullanım senaryolarını değerlendirmek üzere Associated Press ile ortaklık kurması, Google'ın bu yeni atılımında elini hızlandırmasına yol açmış olabilir. 

Bu arada, kuruluşların talebi ile Google gibi şirketlerin yapay zeka eğitimi için yayınlardan içerik lisanslaması olası. Bu durum, mevcut lisanslama ortaklıklarının bir uzantısı olarak konumlanabilir. 

Google konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu çalışmanın daha ilk aşamalarında olduklarını vurguladı. Yapay zekanın gazetecilere manşet seçenekleri veya farkı yazım stilleri konusunda yardımcı olabileceğini belirten şirket, bu araçların gazetecilerin haber yapma, makale yazma ve içeriklerin doğruluğunu teyit etme konusundaki temel rolünün yerine geçmeyi planlamadığını aktardı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.