Yabancı dil öğrenme platformu Preply, 70 milyon dolar yatırım aldı

Preply, C serisi yatırımını 120 milyon dolara çıkarmak için, ek 70 milyon dolarlık yatırım aldı. Horizon Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turuna Reach Capital, Hoxton Ventures ve diğer mevcut yatırımcılar katılım gösterdi. 
Yabancı dil öğrenme platformu Preply, 70 milyon dolar yatırım aldı

Küresel online yabancı dil pazar yeri Preply, C serisi yatırımını 120 milyon dolara çıkarmak için, ek 70 milyon dolarlık yatırım aldı. Preplynin yatırım turunda Horizon Capital liderliği üstlenirken tura, Reach Capital, Hoxton Ventures ve diğer mevcut yatırımcılar katılım gösterdi. 

Girişim aldığı bu yeni yatırımı, yapay zeka asistanını öğretmenlerin hizmetine sunmak ve kişiselleştirilmiş öğrenim araçları geliştirmek üzere kullanacak. Aralarında 2022 yılında C Serisi yatırım turuna liderlik eden Owl Ventures'ın da bulunduğu yeni ve mevcut yatırımcılar, Preply'nin girişim yolculuğunu güçlendirecek. 

Preply'nin öne çıkan verileri

2012de 3 Ukraynalı girişimci tarafından kurulan Preply, günümüzde Barselona, New York ve Kiev'deki ofisleri ile 30 ülkede yaklaşık 500 çalışana sahip. Küresel bir e-öğrenme merkezi olarak konumlanan Preply, 50den fazla dilde eğitim veren 35 bin öğretmen ve 180 ülkede yüz binlerce kullanıcıya sahip. Hatırlarsanız 2016 yılında 1,3 milyon dolar yatırım alan özel eğitim platformu Preply.com, aynı dönemde Türkiye'ye açıldığını duyurmuştu. 2018 yılında ise Preply, Türkiye'de iki yıl içinde 10 kat büyüdüğünü açıkladı

Paylaşılan bilgilere göre; Preplynin gelirleri son üç yılda on kat arttı. Girişimin öğretmen ve öğrencilere sunduğu ürün deneyimindeki önemli gelişmeler bu gelir artışında etkin rol oynuyor. Bu arada hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşmasıyla, şirketlerin çalışanları için online dil öğrenme araçlarına yönelik talebinin arttığını da göz ardı etmemek lazım. Bu anlamda geçen yıl imzalanan 200'den fazla yeni anlaşma da Preply için B2B tarafındaki büyümenin önünü açtı. Preplynin müşterileri arasında Datadog, GroupM ve Bain gibi şirketler yer alıyor.

Girişimin gelecek planları 

Bunlara ek olarak  Preply, geçtiğimiz ay da dünya çapında 11 bin 500'den fazla kurum tarafından kullanılan İngilizce yeterlilik ölçüsü TOEFL iBT®’ye hazırlık konusunda deneyim sunmak üzere dil otoritesi ETS (Education Testing Service) ile ortaklık kurdu.

Preply, öğrenmeyi ölçeklendirmek, erişimi iyileştirmek ve odağı güçlendirmek içinse yapay zekadan destek alıyor. Ayrıca öğretmen ve öğrencilerin eşleştirilmesi için makine öğreniminden yararlanılıyor.

Ayrıca Preply'nin öğretmenlerin çeşitli alıştırmalar, dilbilgisi açıklamaları, diyalog başlatıcılar oluşturmasına olanak tanıyan bir öğretme asistanını da hizmete sunduğunu aktaralım. Öğretmenler bu yapay zeka aracını, dersler sırasında veya ödev hazırlamak ve ders planlaması yapmak üzere kendi aralarında kullanabiliyor. Böylece insan katkısı gerektiren üst düzey görevlere odaklanmaları mümkün oluyor.

Son olarak girişimin, öğrencilerin zorlandığı alanları belirlemek için öğrenci performansı ve öğrenme modelleriyle ilgili verileri aktif olarak analiz ettiğini ekleyelim. Bu sayede öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını karşılayan kişiselleştirilmiş ders planları ve özetler geliştirilmesi, en iyi derslerin ve öğrenme çıktılarının nasıl elde edildiğine dair içgörülerin öğretmen topluluğuyla paylaşılması mümkün oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.