Uluslararası özel eğitim platformu Preply, Türkiye'de iki yıl içinde 10 kat büyüdü

Uluslararası özel eğitim platformu Preply, Türkiye'de iki yıl içinde 10 kat büyüdü

İki yıl önce Türkiye'de faaliyet göstermeye başlayan uluslararası özel eğitim platformu Preply'nin 1,3 milyon dolarlık tohum yatırım aldığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Preply şimdi ise büyüme rakamları ile karşımızda.

Uluslararası alanda 3 kat büyüyen Preply'nin tüm ülkeler üzerinden gelen trafiği 800 binden 2,4 milyona ulaşırken, Türkiye'deki trafiği ise 2 yıl içinde 3 bin 200'den 32 bine yükseldi. Böylece Türkiye'deki büyüme de 10 katına çıkmış oldu.

Başta ABD, Rusya, Ukrayna, Brezilya, Meksika ve Türkiye olmak üzere 120 ülkede faaliyet gösteren Preply'de Türkçe'ye ek olarak 14 farklı dilde hizmet veriliyor. Yaklaşık 50 bin öğretmenin ve 200 bin öğrencinin bulunduğu platformda 128 farklı konuda eğitim veriliyor.

Aylık ortalama 70 bin saat ders yapılan Preply'de uluslarası alanda en çok tercih edilen konu İngilizce iken, Türkiye'de onu Rusça ve İspanyolca takip ediyor. Preply'de öğretmenler belirli kriterlere göre seçiliyor ve kafasına göre isteyen herkes eğitim veremiyor. Uzmanlığını sertifikalarla, diplomalarla kanıtlayabilen, ID kopyası gönderen ve profil gerekliliklerini yerine getiren öğretmenleri eğitimci olarak kabul edilen Prepyl'de en çok tercih edilen ücret aralığı ise 10 - 20 dolar arası. Preply'de öğrenciler ücetleri Visa/Mastercard Paypal yöntemleriyle ödeyebiliyorlar. Öğretmenlerin ücretleri ise Payoneer ya da Paypall üzerinden kendilerine aktarılıyor.

Aldığı 1,3 milyonluk tohum yatırımdan sonra yeni yatırımlar da alan Preply, Türkiye'de yabancı diller konusunda lider bir platform olmak istiyor. Şu an Skype üzerinden gerçekleştirilen derslere alternatif olarak kendi video platformunu oluşturmak isteyen Preply'de özel kurslar açılması da planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.