Yapay zeka benimsenmesinin kuşaklara dağılımı

Y kuşağı ve daha genç kuşakların yüzde 62'si yapay zekanın kendi iş alanlarında olumlu bir etki yaratacağını ifade ediyor.
Yapay zeka benimsenmesinin kuşaklara dağılımı

Üretimsel yapay zekanın, iş gücü ve üretkenlik üzerinde artan bir etkiye sahip olduğunu sizlere aktarmıştık. Hatta 3 binden fazla çalışanın katıldığı ankete göre çalışanların yüzde 79'u yapay zeka teknolojileri nedeniyle ilerleyen dönemde maaşlarının azalabileceğini düşünüyor.

Konuyla ilgili yapılan bir araştırma ise yapay zekanın benimsenmesinin kuşaklara dağılımını bizlere gösteriyor. Araştırma katılımcılarının yüzde 67'si yapay zekanın olumlu ya da olumsuz şekilde toplumu büyük bir şekilde değiştireceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 47'si ise yapay zekanın kendi iş alanlarında olumlu bir etkisi olacağını belirtmekte. Daha yaşlı nesiller ile karşılaştırıldığında daha genç nesiller, iş yerinde yapay zeka kullanımı hakkında daha heyecanlı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.