Intel'in yapay zekadan sorumlu global başkan yardımcısı Nuri Çankaya oldu

Nuri Çankaya, 17 yıllık Microsoft serüveninin ardından Intel'e geçiş yapıyor. Nuri Çankaya, Intel'de yapay zekadan sorumlu global başkan yardımcısı olarak görev yapacak.
Intel'in yapay zekadan sorumlu global başkan yardımcısı Nuri Çankaya oldu

Microsoft'un deneyimli isimleri arasında yer alan Nuri Çankaya'nın Microsoft Azure Global Pazarlama Direktörü olarak atandığını 2018 yılında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Nuri Çankaya, 17 yıllık Microsoft serüveninin ardından Intel'e geçiş yapıyor.

Nuri Çankaya, Intel'de yapay zekadan sorumlu global başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Microsoft kariyerine Microsoft Türkiye’de başlayan Çankaya, geçtiğimiz yıllarda Windows ürün grubunun yöneticiliğini de yapmıştı.

Microsoft Türkiye bünyesinde yapmış oldu .NET yazılım geliştirme adaptasyonunun başarısı sonrasında Dubai'ye yerleşen ve Orta Doğu ve Afrika bölgeleri için Microsoft Azure veri merkezlerinin kurulmasına öncülük eden Çankaya, 5 yıl önce ise Microsoft Azure Global Pazarlama Direktörü olarak atandı.

Çankaya, özellikle son yıllarda Azure AI ve OpenAI konusunda pazarlama çalışmaları gerçekleştirdi. Son olarak Nuri Çankaya'nın yeni görevine 17 Temmuz tarihinde başlayacağını da ekleyelim.

Yapay zeka çözümleri, kısa süre içinde teknoloji dünyasının en önemli alanlarından biri haline geldi. Özellikle global arenada yapay zeka konusunda Türk liderlerin başarılarını görmek oldukça gurur verici. Nuri Çankaya'ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.