Nuri Çankaya, Microsoft Azure Global Pazarlama Direktörü olarak atandı

Nuri Çankaya, Microsoft Azure Global Pazarlama Direktörü olarak atandı

8 yıldır Dubai’de yaşayan ve Microsoft Orta Doğu ve Afrika’da Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Mehmet Nuri ÇankayaMicrosoft Azure Global Pazarlama Direktörü olarak atandı. Windows ve Xbox ürün gruplarını yöneten Çankaya son 3 yıldır Microsoft Azure Bölge Pazarlama Direktörü olarak görev yapıyordu.

Yeni görevinde Microsoft'un bulut platformu olan Microsoft Azure'un tüm dünyadaki pazarlama faaliyetlerini merkezi olarak 14 bölge üzerinden yönetecek olan Çankaya'nın yaklaşık 13 yıldır Microsoft bünyesinde çalıştığını da belirtelim. Microsoft kariyerine Microsoft Türkiye’de başlayan Çankaya, Windows ürün grubunun yöneticiliğini de yapmıştı.

3 Aralık'ta görevine başlayacak

Ayrıca Çankaya'nın hala ülkemizde yüksek bir pazar payına sahip olan Windows 7 işletim sistemini Türkiye pazarına sunduğunu da belirtelim. 3 Aralık 2018 tarihi itibariyle Microsoft Azure Global Pazarlama Direktörü olarak yeni görevine başlayacak olan Çankaya, görevi için Seattle'a yerleşecek.

Mehmet Nuri Çankaya'nın transferi ile birlikte Microsoft’un Redmond’daki merkez ofisinde çalışan üst düzey Türk yönetici sayısı da artmış oldu. Microsoft merkez ofisinde Microsoft Türkiye ve Orta Doğu Afrika ofislerinden transfer olan Çağlayan Arkan, Ali Alpay, Bahar Tarhan, Mustafa Özkeskin gibi önemli isimler de yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.