Google Play, uygulama ve oyunlarda NFT kullanımını destekleyecek

Bundan sonra geliştiriciler, uygulama içinde dijital varlık alım satımı ve kazanımına yönelik özellikler hayata geçirebilecek.
Google Play, uygulama ve oyunlarda NFT kullanımını destekleyecek

Google Play, paylaştığı bir blog gönderisi ile tokenize dijital varlıklar konusunda ilkelerinde değişikliğe giderek uygulama ve oyunlarda NFT'leri desteklemeye başlayacağını açıkladı. Bundan sonra geliştiriciler, uygulama içinde dijital varlık alım satımı ve kazanımına yönelik özellikler hayata geçirebilecek. Bununla birlikte Google Play'in blok zincir tabanlı uygulamalara kapılarını açtığını söyleyebiliriz. Bu noktada Google'ın geliştiricilerden beklentisi ise şeffaflık başta olmak üzere diğer kurallara uyum gösterilmesi. 

Bu yenilik ile uygulama mağazasındaki oyun ve uygulamalar için NFT engeli ortadan kalkmış oluyor. Uygulama içinde dijital varlık alım satımı ve kazanımına yönelik özellikler eklemek isteyen şirketlerin, uygulamada blok zincir tabanlı elementlerin yer aldığını Play Console'da açıkça belirtmesi gerekiyor. 

Google Play’in Grup Ürün Yöneticisi Joseph Mills, gönderi metninde, kullanıcıların içerikleri sahiplenmesini mümkün kılan geleneksel oyunların hayata geçebileceğine dikkat çekti. Mills, bununla beraber eşsiz NFT ödüllerle kullanıcı sadakatinin artırabileceğini de ifade etti. 

Geçen yıl avatar odaklı NFT pazar yerini duyuran Reddit, Google'ın bu yeni ilkeyi geliştirmesine destek oldu. Reddit'in kıdemli mühendislik yöneticisi Matt Williamson, güncellenen ilkenin "kullanıcı güvenini ve blok zinciri teknolojisinin sorumlu kullanımını teşvik eden eşit bir oyun alanı yaratmayı amaçladığını dile getirdi. 

Gönderide kullanıcının güveni konusuna da dikkat çekiliyor. Bu bağlamda ek bir kullanıcı koruması olarak, geliştiriciler oyun veya ticaret faaliyetlerinden herhangi bir potansiyel kazancı teşvik edemez veya cazip hale getiremeyecek. Google Play'in Gerçek Paralı Kumar, Oyunlar ve Yarışmalar ilkesi kapsamında değerlendirilen bu yaklaşım, bu ilkeye uygunluk gereksinimlerini karşılamayan uygulamaları, kullanıcıları NFT kazanma şansı için "ganimet kutusu" almaya yönlendirmekten alıkoyuyor. 

2018 yılında kripto madenciliği uygulamalarını, 2021'de ise Bitcoin Blast gibi blok zincir tabanlı oyunları platformunda yasaklayan Google Play her geçen gün Web3'e karşı tutumunu yumuşatıyor. Her ne kadar platformda madencilik uygulaması hala yasak olsa da; Axie Infinity: Origins gibi oyunların mağazada yayınlanmasına müsade ediyor. 

Google Play, ilkelerindeki değişikliğin hayata geçmesi için geliştiricilerle birlikte çalışmayı sürdürüyor. Bu çalışmaların ilk meyveleri ise yaz sonuna doğru kendini platformda gösterebilir. Bu yeni ilkenin tamamının ise bu yılın sonunda yayınlanması bekleniyor. 

Hatırlarsanız App Store 2022'nin eylül ayında NFT pazar yerlerine kapılarını açmıştıekim ayında yayınladığı yeni ilkelerle ise NFT pazar yerlerini uygulama içi satın almaya yönlendirdi. Apple'ın NFT satışlarından komisyon istemesi bazı karışıklıklara da neden olmuştu. Örneğin, Coinbase Wallet, Apple'ın NFT gaz ücretlerinden komisyon istemesiyle NFT gönderimini kaldırmak zorunda kaldı. 

Önümüzeki dönemde Google Play'in komisyon konusunda blok zincir tabanlı uygulama ve oyunlara karşı nasıl bir yaklaşım belirleyeceği ise merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.