Yerli girişim SmartPulse, yaklaşık 18 milyon dolar değerleme üzerinden Toshiba'dan yatırım aldı

Yeni nesil dijital enerji yönetimi platformu olarak görev yapan SmartPulse, Energy Systems & Solution Corporation'dan yatırım aldı.
Yerli girişim SmartPulse, yaklaşık 18 milyon dolar değerleme üzerinden Toshiba'dan yatırım aldı

Kısa vadeli elektrik ticareti ve yönetimi için bulut tabanlı bir B2B hizmeti olarak karşımıza çıkan yerli SmartPulse, yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Mayıs ayında gerçekleşen SmartPulse'ın yatırımı, teknoloji dünyasının en köklü firmaları arasında yer alan Toshiba'nın enerji alanına odaklanan kolu Energy Systems & Solution Corporation'dan geldi. 

SmartPulse'ın Toshiba Completes Corporate Venture Capital'dan aldığı yatırımın 1 milyon dolar seviyelerinde olduğunu ve yaklaşık 18 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Türkiye ve Birleşik Krallık merkezli bir şirket olan SmartPulse, 2018 yılında Ozan Korkmaz, Uygar Yörük, Kerem Topuz ve Önder Akar tarafından kuruldu.

Temelinde yeni nesil dijital enerji yönetimi platformu olarak hizmet sunan SmartPulse, akıllı enerji ticareti kavramına odaklanıyor. Nesnelerin interneti altyapısı ile birlikte tesisleri gerçek zamanlı olarak izleyebilen SmartPulse, tüm süreci gelişmiş bir yapay zeka teknolojisi ile de destekliyor.

Elektrik ticaretini otomatikleştirmek için yenilenebilir enerji kaynakları odaklı online bir yönetim yazılımı sunan SmartPulse, şu an Türkiye dışında da hizmet sunuyor. SmartPulse'ın İspanya, Portekiz, İrlanda, Bulgaristan ve Hırvatistan'da müşterileri olduğunu da ekleyelim.

Şirketin yatırımcısı konumunda yer alan Toshiba'nın enerji teknolojilerine odaklanan kolu Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation, SmartPulse ile küresel olarak iş birliği yaparak yenilenebilir enerjinin dengesizlik riskini azaltmayı hedefliyor. Yatırım özelinde açıklamalarda bulunan Toshiba ESS CEO'su Tadasu Yotsuyanagi, SmartPulse ile çalışmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.