Yapay zeka platformu Causaly, 60 milyon dolar yatırım aldı

Causaly'in geliştirdiği yapay zeka platformu; parkinson, akciğer kanseri veya MS gibi çağımızın en karmaşık ve çözülmemiş hastalıklarına karşı ilaç geliştirmek için karmaşık veri kümelerini analiz ediyor.
Yapay zeka platformu Causaly, 60 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık odaklı yapay zeka platformu Causaly, 60 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, ICONIQ Growth liderliğinde gerçekleştirildi. İngiltere merkezli şirketin yatırım turuna Index Ventures, Marathon Ventures, EBRD, Pentech Ventures, Visionaries Club'ın yanı sıra Johnson & Johnson eski CEO'su Alex Gorsky ve Datadog'un CEO'su Olivier Pomel de katıldı. Alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Causaly girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 90 milyon doları aştı.

Yiannis Kiachopoulos ve Artur Saudabayev tarafından kurulan Causaly, biyomedikal alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin geliştirdiği yapay zeka platformu; parkinson, akciğer kanseri veya MS gibi çağımızın en karmaşık ve çözülmemiş hastalıklarına karşı ilaç geliştirmek için karmaşık veri kümelerini analiz ediyor. İlaç keşfi sürecini hızlandırmayı, verimliliği artırmayı ve bilimsel çalışmaların başarısını artırmayı amaçlıyor. 2018 yılında kurulan şirketin ürünü büyük ilaç şirketleri, araştırma kuruluşları ve düzenleyici kurumlar tarafından kullanılıyor.

Deloitte'un raporuna göre ilaç şirketleri, tek bir ilacı piyasaya sürmek için 2 milyar dolara kadar yatırım yapıyor. Klinik deneylere giren ilaçların yüzde 90'ından fazlası, o ilaçların işe yaramadığını gösteriyor. Bu yüzden bu alanda yapılan inovasyonlar dikkat çekiyor.

Google Cloud, ilaç keşfi ve hassas tıp alanında yapay zeka destekli çözümlerini piyasaya sürdüğünü açıkladı. Yeni bir ilaç keşfetmek, uzun, pahalı ve kompleks bir süreç. Binlerce bileşik için yapılan testleri daha verimli hale getirmek için yapay zeka teknolojilerinden yararlanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.