Google Takvim, artık ücretli randevu alınmasına olanak sağlıyor

Google Takvim, kullanıcıların, özellikle freelance çalışanların ücretli randevu etkinliği düzenlemesine olanak tanıyacak. Ayrıca kullanıcılar randevu oluşturma, ön ödeme, randevu iptali ve para iadesi gibi işlemleri yapabilecek.
Google Takvim, artık ücretli randevu alınmasına olanak sağlıyor

Dünyanın en popüler takvim uygulamaları arasında yer alan Google Takvim uygulamasına yeni bir özellik geldiği açıklandı. Uygulama üzerinden artık ücretli randevu alınabilecek. Uygulama, kullanıcıların özellikle freelance çalışanların ücretli randevu etkinliği düzenlemesine olanak tanıyacak. Ayrıca kullanıcılar randevu oluşturma, ön ödeme, randevu iptali ve para iadesi gibi işlemleri yapabilecek.

Google bu yeni özellik için finans alanında faaliyet gösteren Stripe ile iş birliği yapıyor. Bu yüzden kullanıcıların ödemeleri yapabilmek için Stripe hesaplarını Google Takvim'e bağlamaları gerekecek. Şirket, bununla ilgili yayınladığı blog yazısında bu özelliğin ön ödeme talep etmek, küçük işletme sahiplerinin işe gelmeme oranını azaltmasına ve işlerini daha da büyütmesine yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, Teaching and Learning Upgrade sürümü, Nonprofits ve Workspace Individual planlarına abone olan kişilere sunulacak.

Stripe hesabına Türkiye’deki bir banka hesabını bağlamak mümkün olmadığı için Google Takvim'in bu özelliği Türkiye'de bir süre aktif olmayacak.

2022'nin Haziran ayında e-posta davetlerinin tasarımı değiştiren Google Takvim, aynı yılın Aralık ayında başka bir gelişme ile gündeme gelmişti. Google Takvim kullanıcıları tarafından paylaşılan hata raporlarına göre Google Takvim'in mobil uygulaması, rastgele bir şekilde tüm gün süren ve kullanıcılar tarafından oluşturulmayan etkinlikler oluşturuyor. Aktarılan raporlara göre söz konusu etkinliklerin içerikleri ise kullanıcıların Gmail mesajlarında yer alan bilgilerden seçiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.