Kurucuları arasında Buğra Akcay ve Uğur Kaner'in de bulunduğu Collective, 50 milyon dolar yatırım aldı

Collective'in 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Gradient Ventures, Innovius Capital, The General Partnership, General Catalyst, QED, Expa ve Better Tomorrow Ventures katıldı.
Kurucuları arasında Buğra Akcay ve Uğur Kaner'in de bulunduğu Collective, 50 milyon dolar yatırım aldı

Freelance çalışanlara odaklanan finansal yönetim platformu Collective, yatırım aldığını duyurdu. Collective tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Collective'in 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Gradient Ventures, Innovius Capital, The General Partnership, General Catalyst, QED, Expa ve Better Tomorrow Ventures katıldı.

Collective, en son 2021 yılının Mayıs ayında 20 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Collective'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 82 milyon dolara ulaştı. Collective tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım, şirketin yapay zeka destekli yeni finansal yönetim çözümünün lansmanı ve ekibin büyütülmesi için harcanacak.

Collective kurucu ortağı ve CEO'su Hooman Radfar, 200 olan çalışan sayılarını önümüzdeki 1 yıl içinde yüzde 30 oranında artıracaklarını paylaştı. 2020 yılında Buğra Akcay, Uğur Kaner, Hooman Radfar ve William Etundi tarafından San Francisco'da kurulan Collective, finans çözümlerini tek bir platform altında freelance çalışanlara sunuyor.

Collective platformunun sunduğu avantajlar arasında finansal tavsiyeler, muhasebe özellikleri, vergilerin düzenlenmesi ve potansiyel vergi tasarruflarınızın hesaplanması yer alıyor. 2021 yılında gerçekleşen A serisi yatırım turunun ardından hızlı bir büyüme yaşayan Collective, 2 yıl içinde gelirlerini yaklaşık 10 katına çıkardı. Yukarıda da belirttiğimiz üzere kısa süre içinde yapay zeka destekli yeni finansal yönetim çözümünü kullanıma sunacak olan Collective, yeni çözümü ile birlikte hızlı büyümesini devam ettirmek istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.