Yapay zeka destekli eğitim teknolojisi girişimi Kinnu, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli eğitim teknolojisi girişimi Kinnu, LocalGlobe ve Cavalry Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 6.5 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli eğitim teknolojisi girişimi Kinnu, 6.5 milyon dolar yatırım aldı

Londra merkezli eğitim teknolojisi girişimi Kinnu, LocalGlobe ve Cavalry Ventures tarafından yönetilen yatırım turunda 6.5 milyon dolar yatırım aldı. Tura Spark Capital ve Jigsaw'ın yanı sıra Google Ventures'tan Tom Hulme, Snyk'ten Guy Podjarny ve Moonbug Entertainment kurucusu Rene Rechtman katıldı.

Kinnu, 2021 yılında Christopher Kahler ve Abraham Müller tarafından kuruldu ve geçtiğimiz yıl Hanna Celina da kurucu ortak olarak girişime katıldı. Kinnu'nun 100 binden fazla indirilen uygulaması, bilim, tarih ve psikoloji gibi konularda kişiye özel öğrenme içeriği oluşturmak için yapay zekadan faydalanıyor. 

Yapay zeka destekli öğrenme motoruyla Kinnu, öğrencilerin bilgiyi gerçekten edinmelerini ve saklamalarını sağlayan teknolojiye doğru kayacakları konusunda erken tahmin yürüten şirketlerden biri. Zira şirket, yapay zeka sonrası dünyada eğitimin bizi neyi, nasıl ve neden öğrendiğimizi sormaya zorlayacağı fikriyle kuruldu.

Kinnu kurucu ortağı ve CEO'su Christopher Kahler, yapay zeka destekli öğrenme için büyük bir fırsat olduğunu; 10 yıl önce online öğrenme, içeriğe erişimi demokratikleştirdiği için bir patlama yaşandığını söyledi. Kahler, bir sonraki sınırın, nasıl öğrendiğimizin mekanizmasına erişimi demokratikleştirmek, öğrencinin kendi hızına ve yeteneğine göre uyarlamak olduğunu dile getirdi.

Kinnu'yu kurmadan önce, kurucu ortaklar Christopher ve Abraham, Accel ve Spark tarafından desteklenen gerçek zamanlı bir pazar araştırma girişimi olan Qriously'yi hayata geçirmişti. Qriously, 2019'un başlarında açıklanmayan bir meblağ karşılığında Brandwatch'a satıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.