Kuantum bilişim girişimi Quantagonia, 4.3 milyon euro tohum yatırım aldı

Şirket, 2021 yılında Dirk Zechiel, Philipp Hannemann, Sabina Jeschke ve Sebastian Pokutta tarafından faaliyete geçti. Quantagonia, kuantum bilgi işlem yazılımı geliştiren bir şirket olarak tanımlanıyor.
Kuantum bilişim girişimi Quantagonia, 4.3 milyon euro tohum yatırım aldı

Kuantum bilişim girişimi Quantagonia, 4.3 milyon euro tohum yatırım aldı. Almanya merkezli girişimin tohum yatırım turu Tensor Ventures tarafından gerçekleştirildi. Turun diğer katılımcılarıyla ilgili bilgi verilmedi. Yeni yatırımın satış süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı.

Şirket, 2021 yılında Dirk Zechiel, Philipp Hannemann, Sabina Jeschke ve Sebastian Pokutta tarafından faaliyete geçti. Quantagonia, kuantum bilgi işlem yazılımı geliştiren bir şirket olarak tanımlanıyor. Geliştirdiği Hybrid Quantum Platform, kompleks kullanım durumu analizi, optimizasyon problemleri, simülasyon süreçleri, yapay zeka ve makine öğrenme gibi alanlarda kullanılabilen bir platform olarak ön plana çıkıyor. Şirket, klasik bilgisayarların avantajlarını kuantum bilgisayarlarının yetenekleriyle birleştiriyor. Böylece mevcut bilgisayar programlarının kuantum bilgisayarlarıyla kullanılabilmesini sağlıyor.

Quantagonia'nın amacı, kuantum bilgisayarlarını geliştirmek ve kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirerek, karmaşık problemlerin çözümünde kuantum bilgi işleminin potansiyelini kullanmak. 

Kuantum bilgisayarlar, geleneksel bilgisayarlardan farklı bir işlem prensibine dayanıyor. Bazı özel hesaplama problemlerini çok daha hızlı çözebilmeleri potansiyeline sahip. Kriptografi ve veri güvenliği alanında da önemli bir rol oynuyor.

Bazı kuantum algoritmaları, geleneksel kriptografi sistemlerini etkisiz hale getirebilirken, kuantum kriptografi çözümleri daha güvenli bir veri iletimi sağlıyor. Kuantum bilgisayarlar ayrıca karmaşık fiziksel, kimyasal ve biyolojik sistemlerin simülasyonunda büyük bir potansiyel sunuyor. Bu, ilaç tasarımı, malzeme bilimi, protein katlanması gibi alanlarda bilimsel keşifleri hızlandırabiliyor ve yeni bilgilerin elde edilmesini sağlayabiliyor.

Bu alan yatırımcıların ve teknoloji şirketlerinin ilgisini çeken bir alan. Geçen mart ayında kuantum bilişim girişimi Strangeworks, 24 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Hitachi Ventures liderliğinde gerçekleşti. Tura, IBM, Raytheon Technologies, Lightspeed Venture Partners, Great Point Ventures ve Ecliptic Capital katıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.