Kuantum bilişim girişimi Strangeworks, 24 milyon dolar yatırım aldı

Kuantum bilişimi girişimi Strangeworks, Hitachi Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 24 milyon dolar yatırım aldı. Tura, IBM, Raytheon Technologies, Lightspeed Venture Partners, Great Point Ventures ve Ecliptic Capital katıldı.
Kuantum bilişim girişimi Strangeworks, 24 milyon dolar yatırım aldı

Karmaşık problemleri klasik bilgisayarlarda olduğundan daha hızlı çözmek için bilgisayar bilimi, fizik ve matematiğin kuantum mekaniği kullanan yönlerini bir araya getiren kuantum bilişim, son dönemde ilgi çeken alanlardan biri. Bu alanda faaliyet gösteren girişimlere olan yatırımcı ilgisi de her geçen gün artıyor. Son olarak, kuantum bilişimi girişimi Strangeworks de Hitachi Ventures liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 24 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Söz konusu yatırım turuna IBM, Raytheon Technologies, Lightspeed Venture Partners, Great Point Ventures ve Ecliptic Capital katıldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 28 milyon dolara ulaştı. Şirket, aldığı yatırımı teknolojisini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

2018 yılında hayata geçirilen Strangeworks, şu anda yazılım geliştiriciler ve araştırmacılar için araçlar ve IT yöneticileri ve CIO'lar için sistem yönetimi oluşturup sunarak kuantum bilişimi erişilebilir hale getiriyor. Strangeworks'ün misyonu, şirketlere kuantum hesaplamanın karmaşası ve kaosu boyunca rehberlik ederek teknolojide devrim yaratmak ve bunu herkes için kolayca erişilebilir hale getirmek olarak açıklanıyor.

Şirketin kurucusu ve CEO'su Whurley olarak bilinen Will Hurley, yeni yatırımın Strangeworks için önemli bir kilometre taşını temsil ettiğini söyledi. 2022'de belirli kuruluşlar tarafından yapılan beta testini geçen Strangeworks'ün ekosistemi bugün herkes tarafından kullanılabilir durumda.

Bu alanda faaliyet bir diğer girişim de Rigetti Computing. Şirket, 2021 yılında yaklaşık 1.5 milyar dolar değerleme ile halka açılmıştı ve şu anda Nasdaq'ta işlem görüyor. Daha önce Sutter Hill Ventures, Susa Ventures, Streamlined Ventures, Lux Capital ve Bloomberg Beta, Andreessen Horowitz ve Vy Capital'dan yatırım alan Rigetti Computing'in erken aşama yatırımcıları arasında, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile Colendi kurucusu Bülent Tekmen'in de yer aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.